Zračna luka Salerno Costa d’Amalfi od ljeta otvorena za komercijalne letove

Autor:  HrTurizam.hr

23. veljače 2024.

Obala Amalfi jedno je od najatraktivnijih talijanskih odredišta koje privlači oko pet milijuna turista godišnje.

Najlakši način za doći do gradova poput Amalfija i Positana je sletjeti avionom u zračnu luku u Napulju, a zatim kombinacijom vlakova i autobusa stići do konačnog odredišta.

Putnicima će stoga biti drago čuti kako će od ovog ljeta biti lakše doći do regije koja se nalazi i na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

Zračna luka Salerno Costa d’Amalfi nalazi se 45 kilometara jugoistočno od grada Amalfija i 21 kilometar od Salerna koji se trenutno koristi kao još jedna ulazna točka u koju posjetitelji dolaze vlakom te presjedaju na lokalne autobuse.

Uzletište je izgrađeno davne 1926. i godinama je služilo kao vojna zračna luka, potom za školu letenja, kao vatrogasni centar i privatni aerodrom. Za komercijalne letove je otvorena 2007. godine, no 2016. je potpuno zatvorena.

Uzletno-sletna staza sada je produžena, a u tijeku su i radovi na novom putničkom terminalu koji će biti dovršen do 2027.

Španjolski niskobudžetni zračni prijevoznik Volotea pokrenut će komercijalne letove iz zračne luke Salerno Costa d’Amalfi 11. srpnja 2024. Tvrtka je već najavila četiri usluge koje povezuju obalu s Cagliarijem, Veronom i Catanijom u Italiji te Nantesom u Francuskoj.

Letovi za Nantes i Cagliari započet će u srpnju, dok se za Veronu i Cataniju početak letova očekuje u rujnu.

Vlasti navode kako će se razvoj zračne luke nastaviti do 2043. godine, do kada se zračna luka nada oko šest milijuna putnika godišnje.

Projekt su pozdravile turističke i ugostiteljske tvrtke duž obale, međutim postoji i zabrinutost zbog utjecaja povećanja broja posjetitelja na infrastrukturu i prirodni okoliš područja.

/// KLM ovog ljeta proširuje globalni doseg te planira povećanje kapaciteta za 7 posto

Foto: Pixabay

Autor:  HrTurizam.hr

23. veljače 2024.