Inicijativa Pokret otoka: Čujete li svoje otoke?

Predstavnici 40 otoka okupljeni u inicijativu “Pokret otoka” najavili su danas prosvjede duž cijele obale. Pokret otoka je samoodrživa i solidarna mreža otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje...

Predstavnici 40 otoka okupljeni u inicijativu “Pokret otoka” najavili su danas prosvjede duž cijele obale.

Pokret otoka je samoodrživa i solidarna mreža otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo društvo. Vlastitim primjerom i zajedništvom potiču na preuzimanje odgovornosti za budućnost otoka.

Nezadovoljni zbog Zakona o koncesijama koji bi se trebao naći pred zastupnicima idući tjedan, traže da se Zakon vrati na javnu raspravu i otvori široj javnosti. Drže da se mora provesti široka javna rasprava na ovu temu te da se koncesije na pomorskom dobru moraju rješavati kroz Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama.

 

Nastavno na sva događanja proteklih nekoliko dana kada smo Saborskim zastupnicima dostavili naše amandmane na Zakon o koncesijama na žalost sjednica Sabora završila je nedorečeno bez daljnjeg komentara predlagatelja ovog Zakona i uvažavanja mišljenja javnosti ističu iz inicijtive Pokret otoka te dodaju kako su svojim nastojanjima, medijskim istupima i podrškom Saborskih zastupnika bili jasni te zahtijevali vraćanje Zakona na treće čitanje i uključivanje javnosti u daljnju raspravu.

Želimo sačuvati javno dobro i zajedno sudjelovati u daljnjim odlukama o koncesioniranju- Pokret otoka

U ponedjeljak se održava prosvjedna akcija u Zgrebu na Markovom trgu , 19.06.2017 s početkom u 8:30 na kojoj se pozivaju svi otočani da dođu u Zagrebu, ali i sve koji podržavaju ovu akciju. ” Od svojih zahtjeva nismo odustali te ćemo iste ponoviti i u narednim danima brojnim događanjima po cijeloj Hrvatskoj. Akciju “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?” popratit će brojni otočani i građani. U nedjelju 18.6 organiziramo pojedinačne akcije na Braču, Hvaru, Šolti, Korčuli, Prviću, Malom Lošinju, Cresu, Splitu… pod parolom “Potrubi za otoke i obalu, nek nas čuju i u Zagrebu!” Pozivamo sve otočane, građane, organizacije, brodare i one koji vole našu obalu i more da nam se priključe.Ponesite opremu za plažu – šugamane, šešire, balune, karte, knjige i pošaljimo jasnu i glasnu poruku: Vratimo Zakon o koncesijama na javnu raspravu!” poručuju iz Pokreta otoka.

Povezana vijest / POKRET OTOKA: IZBACITE POMORSKO DOBRO IZ ZAKONA O KONCESIJAMA

 

Vijesti: