Festkultura spaja studente i organizatore najvećih festivala

Foto: Ultra Europe

Hrvatska se u zadnjih desetak godina profilirala kao značajna svjetska i europska destinacija za održavanje mnogih modernih festivala. Oni su danas postali najbrže rastući oblik turističke ponude te se održavaju u mnogim gradova diljem Hrvatske.

Kako bi mlade upoznali s različitim vrstama festivala i mogućnosti honorarnog ili volonterskog rada na njima, Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta ( USTEF ) odlučili su povezati organizatore festivala kao poslodavce i entuzijastične studente koji traže studentske poslove kroz jedinstven događaj – FESTKULTURA.

Dakle, radi se o događaju koji će se održati 04.svibnja.2018 godine s početkom u 17:30 satu u Zagrebu, točnije u History Village ( Tkalčićeva 68 ), a koji povezuje organizatore festivala kao poslodavce i entuzijastične studente koji traže sezonski posao uz nezaboravno iskustvo. Namijenjena je studentima zainteresiranima za različite festivale koji se žele zabaviti, ali pritom i nešto zaraditi, a festival je potpuno besplatna za sve sudionike.

Foto: Fuliranje

Događanje će se sastojati od kratkih predavanja predstavnika određenog festivala s trajanjem do desetak minuta u kojem će se iznijeti glavne informacije o festivalu, njegovom utjecaju na turizam i kako bi studenti mogli sudjelovati na njima u obliku studentskog posla ili volontiranja. Nakon kratkog predavanja, predstavnici će biti raspoloživi za sva pitanja i davanje dodatnih informacija zainteresiranim studentima.

Festivali koji će se predstaviti i ispričati svoju iskustva su:

Ultra Europe
INmusic festival Jarun Zagreb
Špancirfest
Animafest Zagreb
Zagreb Tourfilm Festival
Ferragosto JAM
Graffiti Na Gradele
Poreč Open Air Festival
Festival mediteranskog filma Split/ Kino Mediteran
Zagreb Burger Festival
Fuliranje

USTEF je jedna od najkativniji studentskih udruga u turizmu te su do sada proveli brojne uspješne projekte, surađujući s istaknutim i priznatim profesionalcima iz područja turizma. Od panel rasprave o mogućnosti zapošljavanja u turizmu “S diplomom u turizam”, case study natjecanje “Inside Tourism” za učenike završnih razreda srednjih škola, konferencija “Tour de Tourism” o interdisciplinarnosti turizma, trenutni job shadowing projekt “Idi pa vidi” te networking event “Svrati na kavu”.

Više o ovom zanimljivom događaju saznajte OVDJE

Vijesti: