Odlična suradnja Aminess-a, opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Davida Skoke

Radi se o dvodnevnoj stručnoj edukaciju pod vodstvom chefa Davida Skoke za novu generaciju profesionalaca u turizmu. Tijekom dvodnevne stručne edukacije u novigradskom hotelu Aminess Maestral poznati chef David...

Radi se o dvodnevnoj stručnoj edukaciju pod vodstvom chefa Davida Skoke za novu generaciju profesionalaca u turizmu.

Tijekom dvodnevne stručne edukacije u novigradskom hotelu Aminess Maestral poznati chef David Skoko je studentima opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te članovima Aminess gourmet tima otkrio tajne i podijelio korisne savjete za pripremu vrhunskih specijaliteta. 

Gostovanje chefa Skoke dio je programa cjeloživotnog obrazovanja specijalista odjela hrane i pića pod vodstvom prof.dr.sc. Slobodana Ivanovića s opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Okusi su dio doživljaja kojeg će svaki gost ponijeti sa sobom kao uspomenu, stoga je važno da priprema i prezentacija hrane budu na zavidnoj razini. Primarni cilj ovih predavanja i praktičnih savjeta upravo je to – približiti budućim stručnjacima F&B-a što zapravo znači kuhati, prezentirati hranu, ali i važnost korištenja namirnica lokalnih proizvođača kako bi ponuda bila još posebnija. Savršen će specijalitet uvijek biti najbolji ambasador kvalitetnog rada svih odjela hrane i pića”, izjavio je David Skoko.

Ovo je odličan primjer suradnje poznatog i vrhunskog chefa Davide Skoke, obrazovne institucije te privatnog sektora. Osim što Aminess dodatno educira svoje zaposlenike, kroz suradnju s obrazovnom institucijom ima uvid u budući kvalitetni kadar.

Također ovo je pravi primjer kako bi sustav obrazovanja trebao biti, upravo s fokusom na školske programe koji pridaju veliku važnost praktičnoj nastavi, sve u svrhu što bolje pripreme vodećeg kadra za poslovne izazove koji slijede.  “Ovakve suradnje u Aminessu su uvijek dobro prihvaćene, jer se tema obrazovanja i praktičnog rada uspješno njeguje već dugi niz godina kroz razrađen plan stručnih edukacija za usavršavanje vještina, radionicama i suradnjom s renomiranim chefovima iz raznih F&B područja. ” ističu iz Aminessa.

Postoji samo jedan ključ uspjeha, a to je ulaganje u kvalitetnu edukacijuprof.dr.sc. Slobodan Ivanović

Drago mi je da već drugu godinu nastavljamo suradnju s Davidom Skokom i Aminessom na edukaciji sada već osme generacije specijalista odjela hrane i pića. Ovakvim se edukacijama na najbolji način njeguju kultura i prezentacija gourmet proizvoda, kao i poslovanje svakog pojedinog objekta koji na svoj zasebni način predstavlja destinaciju. Od F&B voditelja, konobara, barmena pa sve do kuhara, svatko ima priliku doprinijeti uspješnosti predstavljanja destinacije kroz kvalitetnu prezentaciju eno-gastronomskog proizvoda. Postoji samo jedan ključ uspjeha, a to je ulaganje u kvalitetnu edukaciju”, izjavio je profesor Slobodan Ivanović.

Cjelokupno stručno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se kroz dva modula – modul gastronomije i modul posvećen restoraterstvu. Po završetku programa, sudionici stječu potrebna znanja koja mogu primijeniti u širokom spektru poslova u turizmu i ugostiteljstvu. 

Aminess Wine & Gourmet Nights.

Aminess surađuje s Davidom Skokom i kroz odlična projekt Aminess Wine & Gourmet Nights, gdje se svakog posljednjeg petka u mjesecu organiziraju posebne gourmet večeri u znaku kreativnih specijaliteta, vrhunskih vina i slastica.

Riječ je o večerama koje, već drugu godinu zaredom organizira Aminess u svoja dva restorana, a cilj im je promocija istarske gastronomije na području Novigrada. Ove godine tako je održano osam večera na kojima je uživalo gotovo 600 posjetitelja iz cijele regije.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam kroz ovaj projekt imao priliku brojnim gostima i turistima predstaviti sve čari istarske kuhinje. Svaka večera bila je posebna tako da s veseljem očekujem sljedeće izdanje. I dalje ću koristiti ovu jedinstvenu priliku da promoviram lokalne namirnice i ribu koje ćemo nastaviti spajati s vrhunskim vinima iz Hrvatske, izjavio je David Skoko.

Sljedeće Aminess Wine & Gourmet Nights večere na rasporedu su od ožujka do listopada 2019. godine kada će gosti ponovno, svakoga posljednjeg petka u mjesecu, iskusiti najbolje od regionalnog gourmet doživljaja u restoranima Oliveto i Half 8.

Rastu i razvijaju se oni koji žele razvoj i koji su proaktivni. A upravo ovakve suradnje i ulaganje u kvalitetnu te kvalitetni turistički sadržaji su jedini pravi smjer razvoja našeg turizma. Tako jednostavno, prirodno i logično. Da je tako funkcionirao cijeli sustav prije 10 i više godina, danas ne bi imali problem s kratkom turističkom sezonom, manjka kadra i kvalitete u svim segmentnima. Odličan i lijep primjer kako se stvari moraju posložiti u našem turizmu.

Vijesti: