Svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, sljedeću „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu organizira u Vukovaru. Radionica će se održati u utorak, 15....

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, sljedeću „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu organizira u Vukovaru. Radionica će se održati u utorak, 15. svibnja u vukovarskom hotelu Lav II, a govornici i gosti predavači će, između ostalih, biti vrhunski chefovi Michelina, Lionel Levy i Frank Renimel.

Nakon uspješno održane radionice u Puli, izuzetno nas veseli što će Slavonija i Vukovar biti domaćin sljedeće Hrvatska 365 Gourmet radionice posvećene izvrsnosti u eno-gastronomiji. Kada svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom i bogatim međunarodnim iskustvom potvrđuju kvalitetu i resursno bogatstvo hrvatske gastronomije, onda to za nas predstavlja dodatnu motivaciju u još snažnijem pozicioniranju i razvijanju hrvatske eno-gastronomske scene u funkciji turizma. Drago mi je što će Lionel i Frank, dva vrhunska chefa, održati predavanja u Vukovaru i prenijeti svoja znanja i iskustva na slavonske chefove jer upravo oni imaju ključnu ulogu u prezentaciji naših specijaliteta gostima koji nam dolaze iz cijeloga svijeta“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako poziva sve zainteresirane chefove i eno-gastronomske stručnjake s područja Slavonije i Baranje da se prijave na radionicu koja predstavlja izuzetnu priliku za susret s međunarodno priznatim chefovima.

Chef Lionel Levy, koji će u sklopu radionice u Vukovaru održati predavanje na temu inovacija u tradicionalnim receptima, zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Levy je također poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a nositelj je Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Chef Frank Renimel zanat je učio od najboljih francuskih chefova, braće Pourcel, Gérarda Garriguesa te Dominiquea Toulousyja, koji mu postaje pravi mentor i koji u njemu budi istinsku kreativnost. Renimel u restoranu „Relais de Pigasse“ pronalazi inspiraciju potrebnu za dobivanje prve Michelinove zvjezdice koja mu je dodijeljena 2003. godine, kada mu je bilo samo 28 godina.

O aktualnim temama iz domene slastičarstva na radionici će govoriti chef slastičar Clement Higgins, vlasnik vrlo uspješne slastičarske radnje u Marseilleu, dok će predavanje na temu upravljanja brendom u eno-gastronomiji održati brend menadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici će prisustvovati i ugledna sommelierka Mira Šemić, koja će održati predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina.

Radionica je besplatna, ali je potrebna prijava do petka, 11. svibnja 2018. godine do 16:00 sati. Prijaviti se možete ovdje

Povezane vijesti:

CHEF LIONEL LEVY: BRANITE RECEPTE PREDAKA

Vijesti: