Rabska torta posebna je delicija čija tradicija traje stoljećima. Ona obogaćuje Hrvatsku kulinarsku baštinu, a Rab, jedinstven i čaroban, zbog ove je poslastice u samom vrhu gastronomske ponude Kvarnera i Hrvatske.
Nekada je bila prisutna samo na posebnim događanjima kao što su vjenčanja ili krštenja, a danas se kao posebnost daruje dragoj osobi u različitim prilikama.
"Rabska torta naša je tradicionalna delicija koju sam prva počela proizvoditi za prodaju. Kasnije mi se pridružio sin Josip i njegova supruga Margarita", ispričala nam je Vilma Brna koja je prije gotovo tri desetljeća odlučila priču oko Rabske torte proširiti.
Tvrtka Vilma slastice d.o.o. bavi se proizvodnjom čokolade, keksa, kolača, raznih drugih slastica i Rabske torte kao njihovog najpoznatijeg proizvoda.
"Uzdigli smo tu našu tradiciju na viši nivo i sada je Rabska torta poznata i tražena daleko van otoka te se može kupiti u gastro suvenirnicama u gradovima diljem zemlje", priča nam dodajući kako se nadaju u skoroj budućnosti nuditi je i van Hrvatske.