Jednostavno traženje plaža za turiste: 1.000 hrvatskih plaža na jednom mjestu

Popis od preko 1.000 hrvatskih plaža predstavljen je danas na web portalu www.beachrex.com , a uskoro će biti predstavljen popis i 1.500 plaža Francuske, Španjolske i Italije. Vjerojatno najveća...

Popis od preko 1.000 hrvatskih plaža predstavljen je danas na web portalu www.beachrex.com , a uskoro će biti predstavljen popis i 1.500 plaža Francuske, Španjolske i Italije.

Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu projekt je Gregora Balažica, koji je kroz četiri godine prošao osobno sve plaže, fotografirao, snimio i zabilježio podatke o ponudi i njihovoj turističkoj infrastrukturi. Također, Gregor Balažic napustio je posao u velikoj tvrtki, kupio kamper, kameru i s dobro pripremljenim planom i vizijom započeo svoj put i istraživanje plaža Mediterana. To je rezultiralo ogromnom zbirkom od 50.000 fotografija, 2.500 video snimaka i 3D sfernih snimaka, te više nego 500.000 informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži

Fenomenalna priča, zar ne?

Plaže Hrvatske svrstane su po sljedećim područjima: Istra, Kvarner, Lika i Dalmacija. Dalmacija se dalje dijeli na područja Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika, a posebno su predstavljene i plaže na otocima (Brač, Čiovo, Cres, Hvar, Korčula, Krk, Lošinj, Murter, Pag, Pašman, Rab, Ugljan, Vir i Vis).

U planu je izrada i mobilne aplikacije koja će omogućiti posjetiteljima plaža ili radnicima u turizmu, da u skladu s visokim standardima prezentacije plaža na www.beachrex.com, i njihova vlastita plaža može biti prisutna na našoj stranici. “Svaka plaža predstavljena je visoko kvalitetnim fotografijama, video i 3D sferno snimcima, koji omogućuju da vidite plažu iz svakog kuta. Uz to možete vidjeti i naći informacije o parkiralištu, putu do plaže, navigaciju i trajanje putovanja od mjesta noćenja do plaže, trenutačno vrijeme na plaži, trenutačnu temperaturu vode, vremensku prognozu za sljedeće dane, web kamere na plaži. ” ističe Gregor Balažić

Nadalje, BeachRex navodi i vrstu plaže (npr. pijesak, šljunak, prirodna hladovina, i dr.), popunjenost, prikladnost u ovisnosti od korisnika plaže (obiteljska, za istraživače, za zabavu), kao i detaljne informacije o mogućnostima turističkog smještaja na plaži, restoranima, sportskim sadržajima i animaciji. Na raspolaganju je ukupno oko 200 podataka za pojedinu plažu, a svaki posjetitelj može dodati svoj komentar i ocijeniti plažu. “Korist BeachRex prezentacije plaža je u činjenici, da je svim turistima omogućeno pronaći plažu koja odgovara njihovim vlastitim preferencijama. Npr., obitelji s malom djecom odmah će pronaći pogodne plaže u područjima za koja su zainteresirane, a isto tako i entuzijasti kojima je na prvome mjestu sport i zabava. Sistem omogućuje i direktnu rezervaciju smještaja na individualnoj plaži. ” istaknuo je Balažić.

Sve plaže povezane s Google Maps

Pronalaženje najprikladnije plaže svim korisnicima web stranice www.beachrex.com olakšano je na nekoliko načina: s intuitivnim filtriranjem, svrstavanjem plaža u šest grupa, u ovisnosti od vrste terena ili tri vrste prema zanimanju korisnika, popis plaža prema glavnim turističkim destinacijama ili s klikom na mapu Google Maps i izbor plaže. “BeachRex želi pomoći turističkim destinacijama i davateljima smještaja, da mogu ravnopravno zastupati svoju plažu i ponudu. Cilj BeachRex je i pomoć turističkim djelatnicima kao središnja stranica za plaže. Dakle, web stranica pogodna je i za jednostavnu prezentaciju turističkih usluga, turističkih organizacija, mjesta, regija pa čak i države.” zaključuje Balažić.

Na Google Maps su fotografije plaža pogledane preko 1.5 milijuna puta u samo 6 mjeseci, a web stranicu najviše posjećuju Nijemci (25 % posjetitelja), slijede Slovenci, Poljaci, Česi, Austrijanci, Mađari, Hrvati, Slovaci, Talijani i Amerikanci.

Svrha projekta BeachRex je uljepšati odmor turistima, tako da mogu najprije odabrati prikladnu plažu i tek onda turistički smještaj, odnosno prije zakupa smještaja provjeriti i prikladnost plaže, jer će na njoj provesti veći dio dana, dok je vizija cijelog projekta predstaviti sve plaže svijeta na jednom mjestu.

Istražite i pronađite svoju idealnu plažu u Hrvatskoj.

Article available on English: SIMPLE BEACH SEARCH FOR TOURISTS: 1.000 CROATIAN BEACHES IN ONE PLACE

 

Povezane vijesti: