13 hrvatskih kampova osvojilo prestižnu nagradu ADAC Superplatz 2020

130 kampova u Europi dobilo je pet zvjezdica ADAC Superplatz u trenutnom vodiču za kampiranje ADAC-a 2020, a u probranom društvu najboljih europskih kampova našlo se i 13 kampova iz Hrvatske. Kako bi kamp uopće...

130 kampova u Europi dobilo je pet zvjezdica ADAC Superplatz u trenutnom vodiču za kampiranje ADAC-a 2020, a u probranom društvu najboljih europskih kampova našlo se i 13 kampova iz Hrvatske.

Kako bi kamp uopće bio nagrađen Superplaztom morao je ispuniti stroge i zahtjevne kriterije ADAC-ovih inspektora te ostvariti najbolje ocjene u pet kategorija. Spomenute kategorije odnose se na uređenost kampa, mogućnost kupanja za goste, slobodno vrijeme, opskrbljenost kampa te sanitarije. Za dobivanje priznanja Superplatz nužno je da prosječna ocjena inspektora bude 5 od 5. 

Među nagrađenim ADAC Superplatz 2020 kampovima su: kamp Aminess Sirena i Aminess Maravea Camping Resort iz Novigrada, kamp Čikat s otoka Lošinja, Kamp Straško, Kamp Omišalj, Zaton Holiday Resort, Camping Village Šimuni, Kamp Val Saline, FKK-Camping Valalta i čak četiri Valamarova kamping ljetovališta.

Ove godine Hrvatska ima tri kampa više s priznanjem ADAC Superplatz, nego prošle godine. Također, kamp Mon Perin osvojio je posebnu nagradu Best rated Selectcamp Award 2019, dok je Istra Premium Camping Resort osvojio nagradu ADAC Innovation & Progress Award 2020.

Aminess Sirena s četiri zvjezdice jedan je od najuređenijih kampova u Istri. Kamp nudi sve što je suvremenoj obitelj potrebno za odmor, a okružen je borovom šumom i mirnim uvalama što ga čini idealnim odredištem i za sve goste koji opuštanje u prirodi vole kombinirati s izletima u urbane centre. 

„Izuzetno smo ponosni na priznanje ADAC Superplatz 2020, jer je ono potvrda da svim našim gostima pružamo najbolju uslugu i vrhunsko iskustvo, što nam je i misao vodilja u poslovanju. Ovo posebno priznanje dolazi i kao motivacija u nastojanjima da nastavimo s ulaganjima u poboljšanje sadržaja i usluga kako bi boravak u kampu Aminess Sirena bio još bolji“, izjavila je Antonia Belević, direktorica kampa Aminess Sirena.

Kamp Čikat nalazi se u istoimenoj uvali na otoku Lošinju, prostire se na 40-ak hektara. Kamp je nositelj titule „prijatelj djece“ , te u sklopu kampa ima Aquapark, prvi takav na hrvatskim otocima. Svake godine ovaj lošinjski kamp posjeti oko 40.000 gostiju, dok najveći broj njih dolazi iz Slovenije i Njemačke, a iz godine u godinu raste i broj gostiju iz Hrvatske. 

Superplatz priznanje dočekali smo s velikim veseljem. Ovo priznanje velika je čast, ali i obveza. Nastavit ćemo razvijati kvalitetnu i raznovrsnu ponudu, njome privlačiti goste iz Hrvatske i inozemstva te podizati standarde domaće kamping industrije.“, poručuju iz kampa Čikat.

Čak četiri Valamarova kampa dobitnici su priznanja ADAC Superplatz 2020 – Lanterna Premium Camping Resort 4*, Krk Premium Camping Resort 5*, Baška Beach Camping Resort (ex Zablaće) 4* te po prvi put i Valamarovo kamping ljetovalište Istra Premium Camping Resort 5*. 

Ponosni smo što struka Valamarova kamping ljetovališta i dalje nastavlja svrstavati uz bok najboljih i najkvalitetnijih u Europi. Oznaka ADAC to definitivno potvrđuje, a ove godine je nose čak četiri naša kamping ljetovališta. Prošle godine otvoren je i Istra Premium Camping Resort, prvi Valamarov veliki kamp s pet zvjezdica, koji je osim ADAC Superplatz priznanja, već prvu sezonu svog poslovanja zaslužio i priznanje za ostvarenje najvećeg napretka. To je zasigurno jedan od pokazatelja da se radi o jednom od najboljih kampova na Mediteranu te da Valamar kontinuirano ulaže u razvoj kamping segmenta u smjeru visoke dodane vrijednosti i premium kamping proizvoda“, izjavio je Bruno Radoš, direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamar Rivieri.

U njemački i europski automobilski klub ADAC broji preko 18 milijuna članova. U ADAC-u posebnu pozornost pridaju kampiranju, a o popularnosti i relevantnosti njihovog vodiča za kampiste svjedoči činjenica da se isti naziva „kamperskom biblijom“. 

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN