U odličnoj atmosferi na tri lokacije najslađa opatijska manifestacija privukla je preko 13.000 domaćih i stranih posjetitelja i ovoga puta oduševivši bogatim programom - od čokoladnih skulptura i izložbi do ekskluzivnih čokoladnih delicija, kreativnih radionica i inspirativnih masterclassova.
Festival čokolade ove je godine proslavio svoju punoljetnost s humanitarnim predznakom i spektakularnim čokoladnim atrakcijama te pritom izmamio mnoštvo uzdaha.
Središnja umjetnička instalacija bila je impresivna bečka "zaherica" oblikovana kao cvjetni parter ispred Ville Angioline, autorice Marine Prijatelj koja je na Festivalu predstavila i manju inačicu torte kao novi gastro suvenir Opatije.
Ovu slatku kreaciju u čiju je izradu utrošeno 80 kilograma čokolade popratio je bogato ornamentirani reljef Angiolininog pročelja od bijele i tamne čokolade kojeg je izradila akademska kiparica Georgette Yvette Ponte.
Belgijski majstor čokolade Alexandre Druart priredio je vizualni spektakl u čokoladi – repliku slavnog briselskog Atomiuma u jedinstvenoj umjetničkoj interpretaciji. Njegova kreacija ove ikonične znamenitosti nadopunjena je još jednim simbolom Belgije - simpatičnim „Štrumpfovima“ izlivenim od čokolade.