Much Better Adventures: 95% avanturističkih putnika i dalje želi putovati u inozemstvo 2021. godine

Novo istraživanje o tržištu avanturističkih putovanja u Velikoj Britaniji, koje je provela turistička kompanija Much Better Adventures, otkrilo je da 95% avanturističkih putnika i dalje želi putovati u inozemstvo...

Novo istraživanje o tržištu avanturističkih putovanja u Velikoj Britaniji, koje je provela turistička kompanija Much Better Adventures, otkrilo je da 95% avanturističkih putnika i dalje želi putovati u inozemstvo 2021. godine.

Anketom se željelo shvatiti kakva je budućnost na tržištu pustolovnih putovanja u Velikoj Britaniji otkrivši koliko će uskoro ljudi opet htjeti putovati i hoće li se njihov pristup suštinski promijeniti.

Rezultati intervjua i anketa na 3.080 avanturističkih putnika pružili su iznenađujuće pozitivnu sliku o avanturističkom turizmu.

Anketa se fokusirala i na odredišta u koja su avanturistički putnici najviše željeli putovati, pri čemu je Italija na vrhu liste, a Hrvatska se nalazi na 5. mjestu.

Prvih deset zemalja koje su putnici u avanturu Britanije razmatrali u sljedećih godinu ili dvije, prema redoslijedu:

1.Italija

2.Norveška

3.Francuska

4.Španjolska

5.Hrvatska

6.Grčka

7.Kanada

8.Slovenija

9.Švedska

10. Island

Nevjerojatno je čuti pozitivne reakcije koji dolaze iz ove ankete. To odražava vrhunac aktivnosti u rezervacijama koje trenutno gledamo na našoj platformi i nadamo se da to našim prijateljima u industriji pruža prijeko potreban optimizam. Od vitalnog je značaja da se naša industrija vrati na podršku mnogim lokalnim zajednicama širom svijeta koje se toliko oslanjaju na avanturistički turizam ” rekao je Sam Bruce, suosnivač agencije Much Better Adventures.

Inače, trenutno u ponudi agencije Much Better Adventures nalazi se 5 avanturističkih tura u Hrvatskoj. Možda je ovo prilika da se naši organizatori pozicioniranju i kontaktiraju agenciju Much Better Adventures, pošto je Hrvatska i dobro pozicionirana prema njihovoj anketi. Sam Bruce, jedan od osnivača agencije je kontakt za širenje partnera, a možete mu se direktno javiti ovdje

Inače, Much Better Adventures nudi preko 140 avantura u 48 zemalja, pri čemu 5% prihoda od rezerviranja ide u financiranje zaštite i podrške udaljenim obiteljima koje su pogođene COVID-19, kao i potpori lokalnim zajednicama.

Cijelo istraživanje pogledajte ovdje

Foto: Pexels.com

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN