ACI poziva na veliku akciju čišćenja podmorja i okoliša u ACI marini Šimuni

Plava i zelena čistka

Autor:  HrTurizam Promo

2. svibnja 2024.

Kao predvodnik zelene tranzicije nautičkog sektora te najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d. kontinuirano provodi akcije čišćenja u svojim marinama diljem Jadrana.

Nakon što je prošle godine uz pomoć vrijednih članova lokalne zajednice i brojnih volontera rasterećena za značajnu količinu otpada, posebice plastike, ACI marina Šimuni na otoku Pagu domaćin je još jedne velike akcije čišćenja: „Plave i zelene čistke“.

Akcija čišćenja započinje u petak i subotu ( 03. -04. svibnja 2024.) u još jednoj akciji čišćenja okoliša u ACI marini Šimuni (Obala 1, Šimuni, 23251 Kolan).  

Prijava sudionika je u petak, 3. svibnja, a u sklopu programa dobrodošlice nastupit će muška klapa Galijoti iz Paga s početkom u 18 sati. Idući dan, u subotu 4. svibnja okupljanje sudionika je u ACI marini u 9 sati gdje će im se podijeliti rukavice i vreće za smeće.

Akciji će se pridružiti djelatnici ACI marine Šimuni i šesnaestogodišnji Kristijan Gligora, najmlađi podvodni arheolog na svijetu te ACI-jev ambasador, koji je otkrio nekoliko podvodnih arheoloških lokaliteta, antičku rivu na obali Girenice i antički brod kod otoka Mauna.

Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže i podrže ovu akciju te da pomognu u širenju svijesti o važnosti zaštite okoliša.

Organizatori akcije su Udruga Šimuni, Turistička Zajednica Grada Paga, Grad Pag i Čistoća Pag d.o.o., a domaćin ACI marina Šimuni. 

Screenshot 2024 05 02 at 14

U Vodicama uklonjeno 400 kg otpada

Podsjetimo, sredinom travnja u ACI marini Vodice održala se velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica na nastavak tradicije očuvanja okoliša, pa su tako u ovoj ekološkoj akciji sudjelovali djelatnici ACI marine Vodice, članovi ronilačkog kluba Šibenik, djelatnici MUP-a Šibensko-kninske županije, Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice te umirovljeni pripadnici JVP-a, MUP-a i HV-a. 

Akcijom koja je uključivala uklanjanje otpada s morskog dna, jedna od frekventnijih hrvatskih marina rasterećena je za čak 400 kg otpada, čime je poduzet još jedan veliki korak u očuvanju čistoće mora i priobalja za nadolazeće generacije.

Autor:  HrTurizam Promo

2. svibnja 2024.