ACI prošle godine ostvario rast prihoda u svim marinama

Adriatic Croatia International Club (ACI) objavio je svoje revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu. Izvještavaju kako se trend rasta prihoda nastavio i u prošloj godini – ukupni prihodi...

Adriatic Croatia International Club (ACI) objavio je svoje revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu. Izvještavaju kako se trend rasta prihoda nastavio i u prošloj godini – ukupni prihodi porasli su za 11 posto te iznose 211 milijuna kuna. Prihodi su u rastu u gotovo svim marinama. Dobit samog Društva je također porasla za 54 posto na 38,4 milijuna kuna, dok je dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) povećana za 22 posto te iznosi 93,9 milijuna kuna.

U ožujku je ishođena uporabna dozvola za novu ACI marinu Rovinj, što je najveći pojedinačni investicijski projekt u povijesti ACI-ja. Riječ je o projektu u koji je uloženo preko 150 milijuna kuna, a kategorizacija marine je upravo u tijeku. Iz ACI-ja su uvjereni kako će marina dobiti pet sidara koja bi klijentima jamčili ispunjavanje najviše razine kvalitete u pogledu niza posebnih uvjeta i visokih standarda opremljenosti i izgleda prostora u kojima se obavlja djelatnost, načina na koji se usluge pružaju, sadržaja koje marina nudi te i u pogledu primjene načela zaštite okoliša u svakodnevnom poslovanju.

Pod marinu spada 1.400 kvadratnih metara komercijalnog prostora, vodila se i briga o tome da se u prostore uvede ponuda usluga poput ugostiteljskih sadržaja (restorana i caffe-lounge bara), trgovine mješovitom robom, wellnessa, trgovina svjetski poznatih robnih marki, predstavništva renomiranih prodajnih zastupnika luksuznih jahti, čarter agencija, servisnog centra za plovila i slično. Opremljena je i Wi-Fi sustavom, a luksuznim plovilima sigurnost daje sustav video nadzora te kontrole pristupa. Posebna briga uložena je u zaštitu okoliša i održavanja čistoće morskog okoliša. Prilikom izgradnje korišteni su materijali i energetski sustavi koji osiguravaju maksimalnu energetsku učinkovitost, a primijenjene su prednosti LED rasvjetne tehnologije i upravljanja rasvjetom, ističu iz ACI-a te dodau kako se službeno otvorenje marine očekuje krajem travnja.

ACI No.1 časopis

“Društvo je 2018. godine po prvi puta objavilo časopis ACI No.1, u tiskanom i digitalnom obliku. Naime, riječ je o magazinu u četverojezičnom izdanju koje na jednom mjestu objedinjuje katalog ACI marina, informacija za nautičare te ekskluzivne reportaže i lifestyle teme, a uskoro će biti objavljeno i izdanje za 2019. godinu. ACI postiže odlične rezultate na području digitalnog poslovanja svojim sustavom rezervacija. Od 2018. godine nautičarima je na raspolaganju i ACI mobilna aplikacija koja omogućava brz i jednostavan pristup informacijama i rezervaciji veza. Već treću godinu za redom, ACI primjenjuje sustav digitalnog uplovljavanja uz pomoć posebne aplikacije i uređaja, a u tijeku je i izrada GIS sustava vezova u svim marinama.” naglašavaju iz ACI-a.

S obzirom na stabilan rast poslovanja, prošle godine provedeno je nekoliko istraživanja i razvojnih potencijala Društva te je odlučeno krenuti u razvoj novih proizvoda i usluga, što bi moglo doprinijeti diverzifikaciji poslovanja Društva. Jedan od takvih je i realizacija projekta ACI Yachting akademija.

“Time ACI najavljuje suradnju s Nautor’s Swanom, jednim od najpoznatijih brendova u svijetu nautike. Suradnja podrazumijeva kupnju šest ClubSwan 36 jedrilica koje će biti na raspolaganju ACI-jevim klijentima te niz marketinških aktivnosti poput organizacije regata, međusobnu promociju i kreiranje turističkog proizvoda usmjerenog na podizanje kvalitete usluga ACI-ja i imidža Hrvatske kao nautičke destinacije. Također, tim projektom se ACI vraća svojim korijenima – popularizaciji jedrenja kroz organizaciju natjecateljskih i rekreativnih regata” zaključuju iz ACI-a.

Vijesti: