Predstavljen Advent u Zagrebu: Tri nova projekta, program prilagođen epidemiološkim mjerama

Bez klizališta, no uz brojne koncerte i zbivanja, Advent u Zagrebu ipak će održat ove godine. Manifestacija pod sloganom “Advent u Zagrebu, osjetite svjetlost” započet 28. studenog, a u...

Bez klizališta, no uz brojne koncerte i zbivanja, Advent u Zagrebu ipak će održat ove godine.

Manifestacija pod sloganom “Advent u Zagrebu, osjetite svjetlost” započet 28. studenog, a u programu će se naći brojna kulturna događanja i deset različitih festivala.

Tri nova projekta

Na medijskoj konferenciji direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld između ostaloga predstavila je i tri nova projekta.

Prvi od njih je Svjetlost Zagreba, u kojem će se okititi i osvijetlilti prozori u Gornjem gradu. Turistička zajednica poziva i sve Zagrepčane da na svoj način okite svoje prozore i na simboličan način se uključe u projekt.

Drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Treći projekt koji se razvija i pokrenut će se 28. studenog je proširena stvarnost koja će se nalaziti na preko 20 zagrebačkih lokacija.

Detalji i konkretni datumi događanja, festivala i projekata biti će poznati za nekoliko dana, a program će se moći pratiti uživo i na društvenim mrežama

Advent u Zagrebu unatoč epidemiološkim ograničenjima i ove će godine biti mjesto održavanja brojnih koncerata.

Prema riječima direktorice Bienenfeld bit će održano više od 70 koncerata na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima u kojima će biti ograničen broj gledatelja. Najznačajnije od tih koncerata prenosit će se streamom na društvenim mrežama.

Bez klizališta na Tomislavovom trgu

Bienenfeld je najavila kako ove godine, nakon konzultacija s gradskim i nacionalnim stožerom civilne zaštite, neće biti prepoznatljivog Ledenog parka na Tomislavcu. Ipak, naglasila je, u vremenu kada je otkazano čak 50 adventskih događanja u Europi, uz prilagodbu epidemiološkoj situaciji i uz odgovorno ponašanje, Zagreb će i dalje ostati prepoznat kao adventska destinacija.

Ukoliko neće biti još strožih mjera i ograničenja ulazaka iz drugih zemalja, očekuje kako će ova turistička godina završiti na razini od 30% prošlogodišnje.

Prema riječima predsjednika Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antuna Trojnara na tradicionalnoj lokaciji – na Trgu pod vurom, naći će se 15-ak blagdanskih kućica na kojima će svoje proizvode predstaviti obrtnici – proizvođači suvenira.

Predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja Marin Medak, objasnio je kako je Grad Zagreb omogućio određene modifikacije na javnim površinama, odnosno na terasama ugostiteljskih objekata u vidu prodaje kuhanog vina, kava, kobasica i slično.

Izvor i fotografije: Zagreb.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN