Air New Zealand u ponudu uveo jestive šalice za kavu kako bi smanjili otpad

Air New Zealand započeo je s isprobavanjem jestivih šalica kave s okusom vanilije za putnike u nastojanju da smanji količinu otpada. Putnicima će, i u zraku i na zemlji,...

Air New Zealand započeo je s isprobavanjem jestivih šalica kave s okusom vanilije za putnike u nastojanju da smanji količinu otpada. Putnicima će, i u zraku i na zemlji, biti poslužena kava u nepropusnim šalicama koje se, nakon konzumacije napitka, mogu pojesti, prenosi NZ Herald.

Zrakoplovna kompanija godišnje posluži preko osam milijuna šalica kave. Od kad su uvedene, „jestive šalice su hit među putnicima“, izjavio je Niki Chave, menadžer za korisničko iskustvo Air New Zealanda. „U partnerstvu smo s inovativnom novozelandskom tvrtkom Twiice kako bismo istražili budućnost jestivih šalica za kavu, koje su nepropusne i aromatizirane vanilijom“, nadodao je. Osim za konzumaciju kave, šalice se mogu koristiti i kao zdjele za desert.

Suosnivač Twiicea, Jamie Cashmore, smatra kako će jestive šalice imati veliku ulogu u demonstraciji mogućnosti novih i inovativnih načina pakiranja. „Nevjerojatno je to što je Air New Zealand ušao u partnerstvo s nama kako bi dokazao svojim kupcima i svijetu kako malo domišljatosti i inovacije može imati jako pozitivan utjecaj na okoliš, a istodobno pružiti odlično i ukusno iskustvo korisniku“, izjavio je.

Očekuje se kako će prelazak na šalice na biljnoj osnovi prevenirati oko 15 milijuna komada otpada godišnje. Plan zrakoplovne kompanije je usavršavati jestive šalice te učiniti ih održivim dugoročnim proizvodom koji će posluživati svojim putnicima.

Izvor / foto: NZ Herald; Twiice

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN