Airbnb će iznajmljivačima isplatiti 25 % iznosa za otkazanu rezervaciju

Dobre vijesti za iznajmljivače dolaze iz Airbnb-a, koji radi na tome da pomogne domaćinima u ovom teškom razdoblju. Percepcija koronavirusa (bolesti COVID-19) u svijetu se drastično promijenila otkad je...

Dobre vijesti za iznajmljivače dolaze iz Airbnb-a, koji radi na tome da pomogne domaćinima u ovom teškom razdoblju.

Percepcija koronavirusa (bolesti COVID-19) u svijetu se drastično promijenila otkad je Svjetska zdravstvena organizacija 11. ožujka 2020. proglasila globalnu pandemiju. A posebno je pogođen sektor turizma. Zato je Airbnb donio određene akcije kako bi podržao svoje partnere kroz krizu COVID-19. 

Zato će Airbnb svojim iznajmljivačima / partnerima isplatiti 250 milijuna dolara kako bi im pokrili troškove povrata novca nakon otkazanih rezervacija, zbog pandemije koronavirusa.

Usred izvanredne situacije zbog epidemije koronavirusa, globalna se putnička industrija zaustavila, zrakoplovne tvrtke su prizemljene, a granice zatvorene. Putovati kao što znamo gotovo je nemoguće. Kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, suočili smo se s dilemom. Ako smo dopustili gostima da otkažu i dobiju povrat novca, znali smo da to može imati značajne posljedice i na naše domačine. Prvo smo odlučili da moramo omogućiti vašim gostima da otkažu i dobiju potpuni povrat novca, uključujući sve naše naknade, a odluka nije bila poslovna, već je bila utemeljena na zaštiti javnog zdravlja. Međutim, iako vjerujem da smo učinili pravu stvar u određivanju prioriteta za zdravlje i sigurnost, žao mi je što smo ovu odluku priopćili gostima bez savjetovanja s vama – kao što bi partneri trebali. Čuli smo se s vama i znamo da bismo mogli biti bolji partneri” ističe izvršni direktor AirBnb-a, Brian Chesky.

Tako će Airbnb za rezervacije smještaja koje ispunjavaju propisane kriterije domaćinima isplatiti 25 % iznosa koji bi inače dobili zbog otkazane rezervacije. Konkretno, ako biste inače dobili 400 EUR na temelju vaših uvjeta otkazivanja, Airbnb će isplatiti 25 % tog iznosa, odnosno 100 EUR.

No, kako bi rezervacija ispunjavala kriterije propisane uvjetima Airbnb-a mora se raditi o rezervaciji smještaja koja je ugovorena najkasnije 14. ožujka i mora imati datum početka u razdoblju od 14. ožujka do 31. svibnja 2020.

Kada gost otkaže rezervaciju smještaja zbog okolnosti povezanih s COVID-19, uz prijavu između 14. ožujka i 31. svibnja, platit ćemo vam 25% onoga što biste inače dobili putem svoje politike otkaza” poručuje Chesky.

Ovi će se uvjeti primijeniti i retroaktivno kako bi se obuhvatile sve rezervacije koje su otkazane počevši od 14. ožujka. Početkom travnja iz Airbnba-a poslat će e-mail s više pojedinosti domaćinima koji će dobiti takve isplate. Rezervacije ugovorene nakon 14. ožujka nisu obuhvaćene izvanrednim u vezi s koronavirusom.

Više pojedinosti možete potražiti na airbnb.com/250msupport.

Osnovan fond od 10 milijuna dolara za “super domačine”

Airbnb je za “super domačine” ( eng. Superhost ) koji iznajmljuju svoj dom i trebaju pomoć oko plaćanja stanarine ili rate za kredit, omogučio da se aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu do 5.000 dolara koje ne trebaju vratiti.

Više pojedinosti oko Superhost Relief Fund možete potražiti na airbnb.com/superhostrelief.

Kad se putovanja vrate, a hoće, veselimo se što ćemo opet dočekati milijune gostiju” zaključio je Chesky.

Lijepa gesta i konkretna mjera tj. pomoć Airbnb-a, kojim pokazuju da im je stalo do svojih partnera, jer upravo rezultat ili uspjeh domaćina/ partnera je uspjeh i Airnbnb-a. Simbioza, jedni bez drugih ne mogu.

Sada se čeka potez i Booking-coma na ovu temu.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN