AirBnb prvi put od ožujka ostvario preko milijun rezervacija u jednom danu

AirBnb je prvi put od ožujka ostvario preko milijun rezervacija u jednom danu, što je odlčina vijest i dokaz kako se turizam i dalje budi. Naime, 8.srpnja gosti su...

AirBnb je prvi put od ožujka ostvario preko milijun rezervacija u jednom danu, što je odlčina vijest i dokaz kako se turizam i dalje budi.

Naime, 8.srpnja gosti su putem Airbnba rezervirali više od milijun noćenja, prvi put nakon više od četiri mjeseca, da je postignut prag od milijun noćenja.

Prema podacima AirBnba većina gostiju ne putuje daleko. Otprilike polovina rezerviranih noćenja namijenjena je putovanju na odredišta u krugu od 480km. Preko dvije trećine bilo je za putovanja do odredišta u krugu od 800 km, a obje udaljenosti obično se mogu voziti automobilom. Zanimljivo, u ruralnim područjima SAD-a domaćini su u mjesecu lipnju zaradili preko 200 milijuna dolara, što je povećanje za više od 25 posto u odnosu na ono što su domaćini na tim područjima zaradili u lipnju 2019. godine.

Dvije trećine rezerviranih noćenja bilo je na odredištima izvan gradova, što je i logično, a u fokusu su kuće / ville s bazenima. Tako gosti dobivaju više prostora za svoj novac i više kontrole nad svojim okolišem, uključujući privatne ulaze i sadržaje kao što su kuhinje i bazeni.

No, prema podacima AirBnb-a najviše se traži smještaj po povoljnim cijenama. Tako je nešto više od polovice noćenja rezerviranih 8. srpnja odnosilo su se smješatje koji koštaju do 100 USD po noći.

Preko 60 posto rezervacija su bilo gosti koji putuju solo ili sa još jednom osobom, dok je 17.000 noćenja rezerviranih od strane gostiju koji putuju u grupi od 10 ili više.

Foto: AirBnb

POVEZANA VIJEST:

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN