airbnb uvjeti otkazivanja

Airbnb uveo veću fleksibilnost u uvjetima otkazivanja

Nakon najnepredvidljivije 2020. godine, u sklopu termina “novo normalno” prilagođena su brojna poslovanja, posebice u turizmu, a planovi su se mijenjali zbog neizvjesnosti koju nosi budućnost. Airbnb, američka tvrtka...

Nakon najnepredvidljivije 2020. godine, u sklopu termina “novo normalno” prilagođena su brojna poslovanja, posebice u turizmu, a planovi su se mijenjali zbog neizvjesnosti koju nosi budućnost.

Airbnb, američka tvrtka koja upravlja internetskim tržištem za smještaj, provela je istraživanje, a podaci su pokazali kako je domaćinima, koji su se prebacili sa strogih na postrožene uvjete otkazivanja, ukupna rezervacija povećana u prosjeku za 9%.

Domaćini na Airbnb određuju svoju politiku otkazivanja, a gosti dobivaju detalje prije nego što izvrše rezervaciju. Iako gotovo dvije trećine ponuda na Airbnb već nude fleksibilna ili umjerena pravila otkazivanja, s potpunim povratom novca otkazanim do pet dana prije prijave, domaćini i gosti izjavili su kako bi željeli bolju alternativu strogom uvjetu otkazivanja, kako bi se osiguralo povjerenje za rezervirana putovanja, ali i zaštitilo domaćine od last minute otkazivanja i gubitaka.

///AIRBNB UVEO IZMJENE OKO UVJETA OTKAZIVANJA

Airbnb je tako uveo dodatne “postrožene” uvjete otkazivanja, koji su popunili prazninu između umjerenih i strogih pravila. Prema ovom novom pravilu, gosti koji rezerviraju unaprijed imaju veću fleksibilnost da besplatno otkažu rezervaciju, do 30 dana prije dolaska. Po isteku tog roka gosti imaju mogućnost otkazati najkasnije 7 dana prije početka rezervacije i dobiti povrat 50 % cijene noćenja za sva noćenja. Otkažu li kasnije, neće dobiti povrat novca.

Novi uvjet uslijedio je nakon što je Airbnb nedavno uveo više od 100 inovacija i nadogradnji u cijeloj usluzi, a novi alati trebali bi gostima pružiti više fleksibilnosti. Njihovo novo istraživanje pokazalo je veliku želju za još većom fleksibilnošću, a 77% anketiranih potrošača izjavilo je kako želi mogućnost otkazivanja ili promjene rezervacija u zadnji čas.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN