Arena Hospitality Group otvorila je prvi hotel u Zagrebu – art'otel Zagreb

Arena Hospitality Group otvorila je prvi hotel u Zagrebu – art'otel Zagreb na adresi Petrinjska 7. art'otel Zagreb je peti hotel u Europi pod hotelski...

Autor:  HrTurizam.hr

3. studenoga 2023.

Arena Hospitality Group otvorila je prvi hotel u Zagrebu – art'otel Zagreb na adresi Petrinjska 7.

art'otel Zagreb je peti hotel u Europi pod hotelskim brendom art'otel, a još dva hotela istog brenda otvaraju se u Londonu i Rimu 2024. Zajedničko svim hotelima je što su uvijek smješteni u kozmopolitskim metropolama diljem Europe. art'otel Zagreb se nalazi unutar zgrade Židovske liturgijske općine, predivne zgrade koja je djelo poznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch iz 1928. godine, a zgrada je jedna od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture.

Restauriranjem hotela u suradnji s konzervatorima pazilo se da se u potpunosti sačuva povijesna važnost i njen autentični izgled. Koncept hotela, osim arhitekture i moderno uređenog interijera, jedinstvenim čini umjetnik koji je glavna nit vodilja vizualnog doživljaja hotela i daje mu posebnu umjetničku atmosferu.

1 2023 aoz exterior night

2023 aoz artstudio sofa

U Zagrebu hotel predstavlja originalni rad poznatog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana u čemu će uživati svi ljubitelji umjetnosti. Srž brenda je umjetnost, tako da art'otel Zagreb izlaže zbirku originalnih djela renomiranog umjetnika.

Otvaranjem art'otela Zagreb otvorena su i nova radna mjesta za 80-ak zaposlenika, a hotel je ovaj tjedan već primio prve goste.

“Ovaj trenutak predstavlja predanost i strast cijelog našeg tima kako bi se gostima pružilo izvanredno iskustvo u samom srcu Zagreba! Naš novi umjetnički hotel rezultat je bezbrojnih sati posvećenih detaljima, estetici i gostoprimstvu. Svaka soba, svaki kutak i svaki zalogaj iz našeg restorana priča priču o našoj ljubavi prema gostoprimstvu, umjetnosti i kulturi. Sigurno smo da će to svaki gost osjetiti. Vrata hotela su širom otvorena i željno iščekujemo svaki trenutak koji ćemo provesti zajedno u našem novom hotelu art'otel Zagreb.“ izjavio je direktor hotela Tomislav Korošec.

Hotel art'otel Zagreb ima 110 soba punih umjetnosti, uključujući 5 apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness i rooftop bar s panoramskim pogledom na grad, koji se otvara 2024. godine u potpunosti. 

6 2023 aoz yezi bar

3 2023 aoz managementteam

5 2023 aoz lobby

Ljubitelji gastronomskih užitaka uživat će u panazijskom restoranu i baru Yezi koji se otvara u studenom i kojeg predvode vrhunski gastronomski majstori, uz glavnog chefa grupe, svjetski priznatog Wernera Seebacha, izvršnog chefa Dinu Kneževića i etebliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa. 

art’otel Zagreb smješten je u živopisnom starom dijelu hrvatske prijestolnice, okružen povijesnom arhitekturom, ključnim znamenitostima i na pješačkoj udaljenosti od mnogih glavnih atrakcija grada, uključujući glavni trg i Zagrebačku katedralu što je posebno važno turistima, koji su prvi gosti art'otela. 

Investicija od nešto više od 18 milijuna eura u povijesnu zgradu u centru glavnog grada rezultirala je kategorizacijom hotela kao heritage hotel (hotel baština).

Foto: Arena Hospitality Group 

Autor:  HrTurizam.hr

3. studenoga 2023.