Arenaturist mijenja ime u Arena Hospitality Group

Arenaturist d.d. priopćila je kako će se Glavna skupština održati 22.03.2017. u 16:00 sati u sali Bianca Istriana hotela Park Plaza Histria u Puli. Na dnevnom redu Glavne skupštine...

Arenaturist d.d. priopćila je kako će se Glavna skupština održati 22.03.2017. u 16:00 sati u sali Bianca Istriana hotela Park Plaza Histria u Puli.

Na dnevnom redu Glavne skupštine biti će donošenje odluka o promijeni imena tvrtke kao i o povećanju temeljnog kapitala. Tako će Arenaturist d.d. sukladno odluci glavne skupštine promijeniti ime u Arena Hospitality Group d.d. za turizam i ugostiteljstvo.

Po uspješnom zaključenju ponude za preuzimanje u travnju 2016. godine, konsolidacije hrvatskog dijela poslovanja te prelaska na Službeno tržište Zagrebačke burze u studenome 2016. godine, Društvo je u veljači 2017. godine uspješno okončalo postupak registracije unosa od strane PPHE Grupe u temeljni kapital Društva, udjela koji čine 88% temeljnog kapitala društva Sugarhill Investments B.V. ističu iz Arenaturista te dodaju: „Strategija Grupe je daljnje jačanje i razvoj poslovne i tržišne pozicije u segmentima hotelijerskog tržišta visoke ili više kategorije, primarno u Hrvatskoj i Njemačkoj. Društvo namjerava nuditi uslugu visoke kvalitete putem povećanja kategorije i/ili rebrendiranja dijela portfelja koji nije renoviran, te putem daljnjeg širenja. Štoviše, Grupa neprekidno prepoznaje prilike za ulaganje, razvoj, zajedničko ulaganje i upravljanje, primarno u Hrvatskoj i Njemačkoj, kao i unutar Teritorija, za koje se očekuje da će stvoriti i postići vrijednost za dioničare, te će Društvo nastojati koristiti sredstva prikupljena povećanjem temeljnog kapitala u tu svrhu, uključujući, između ostaloga, za realizaciju opcije na kupnju preostalih 12% udjela u Sugarhill Investments B.V.“

arenaturistnaslovna

Budući da su za uspješnu implementaciju gore navedene strategije potrebna značajna financijska sredstva koja nadilaze dostupne gotovinske rezerve Društva, Društvo namjerava provesti povećanje temeljnog kapitala koje će se koristiti u navedenu svrhu. Tako će se povećati temeljni kapital s  65.475.000,00 kuna za iznos do najviše 40.000.000,00 kuna na iznos do najviše 105.475.000,00 kuna. Povećanje temeljnog kapitala Društva provest će se uplatama uloga u novcu, izdavanjem do najviše 2.000.000 novih redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa od 20,00 kuna svaka.

Cijeli izvještaj i poziva na Glavnu skupštinu Arena turista d.d. pogledajte ovdje

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN