Arenaturist otvorila golf igralište na Verudeli

Ove godine Arenaturist otvara špicu turističke sezone novim proizvodom kojim upotpunjuje svoju bogatu ponudu za goste i građane Pule. Radi se o novom Golf Range Verudela, golf vježbalištu lociranom...

Ove godine Arenaturist otvara špicu turističke sezone novim proizvodom kojim upotpunjuje svoju bogatu ponudu za goste i građane Pule. Radi se o novom Golf Range Verudela, golf vježbalištu lociranom u sklopu sportskog centra Verudela turističkog naselja Park Plaza Verudela, u blizini Arenaturistovih hotela Park Plaza Histria i Park Plaza Arena.

Ovakav novi Arenaturistov proizvod namijenjen je gostima koji žele dio svog boravka provesti aktivno baveći se golf aktivnostima ili pak gostima koji se po prvi put susreću sa ovim sportom upoznavajući pojedine elemente i udarce uz mogućnost  pomoći educiranih instruktora. Odlični turistički proizvod i dodani sadržaj Arenaturist-a koji će svakako obogatiti turističku ponudu Pule. Vrijednost investicije je oko milijun kuna , a u izradi su korišteni najsuvremeniji materijali kao što je  posebna umjetna trava namijenjena golf igralištima talijanskog proizvođača Limonta

Golf Range je osmišljen kako bi obuhvatio sve elemente profesionalnog golf igrališta i na kojemu se mogu simulirati svi udarci i situacije sa pravih golf terena. Prostire se na 1.000 m2 i sadržava slijedeće golf elemente :

  • „Putting green“– 300 m2 sa 9 rupa – područje sa rupama promjera 10.8 cm s zabodenim zastavicama
  • dva „Green side bunkers“ vježbališta – pješčane prepreke za igranje iz pijeska
  • „Chipping green“ vježbalište – za kratku igru, sa četiri ciljne zastavice
  • šest kaveza za vježbanje udaraca – vježbalište za dugu igru, loptica se ispucava s posebne podloge za ispucavanje

Također, gostima je na raspolaganju profesionalna Dunlop i US Kids Golf oprema, odnosno setovi namijenjeni svim uzrastima, spolovima kao i setovi za ljevake i dešnjake. Golf Range Verudela biti će otvoren tijekom cijele godine te će upotpunjavati raznolikost ponude Arenaturista za sve goste smještajnih objekata na Punta Verudeli, ali isto tako i građana Pule i Istre.

Važno je za naglasiti kako golf mogu igrati svi, a ne samo profesionalci, te kako bi ovakvih golf projekata trebalo biti puno više na Jadranu. Također, rasprava oko gradnje golf igrališta da ili ne koja se godinama vodi na stručnoj razini je apsolutna kriva te su ovakve inicijative apsolutno više nego dobrodošle. Golf je dodatni sadržaj koji upotpunjuje turističku destinaciju i koji svakako nedostaje našoj turističkoj ponudi, pogotovo par velikih golf igrališta ili resorta, naravno poštujući sve standarde, kao i utjecaj na okoliš.

Odlična pozitivna turistička priča Arenaturist-a.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN