Potvrđeno održavanje konferencije ASTA DESTINATION EXPO 2020! U Dubronviku stiže 150 američkih putničkih agenata i savjetnika

Odlična vijest iz Dubrovnika. Potvrđeno je održavanje konferencije „ASTA DESTINATION EXPO 2020“, u prethodno dogovorenom terminu, od 3. do 6. prosinca 2020., u hotelu Valamar Lacroma. Konferencija će se...

Odlična vijest iz Dubrovnika. Potvrđeno je održavanje konferencije „ASTA DESTINATION EXPO 2020“, u prethodno dogovorenom terminu, od 3. do 6. prosinca 2020., u hotelu Valamar Lacroma.

Konferencija će se održati u nešto manjem obujmu, kako bi se ispoštovale sve mjere nacionalnog stožera i održala sigurnost posjetitelja i domaćina. Očekuje se oko 150 američkih agenata i savjetnika, što je iznimno veliki uspjeh u trenutnoj krizi i restrikcijama letova od SAD-a do Hrvatske. 

ASTA je najveće udruženje putničkih agenata u svijetu s preko 12 tisuća travel agenata samo u SAD-u, te imaju veliki utjecaj na trendove u putovanjima. ASTA „Destination Expo“ je konferencija koja se održava jednom godišnje izvan SAD-a s ciljem promocije zemlje domaćina, a ove godine je to Hrvatska.

Na sastanku na kojem su sudjelovali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ASTA, Amcro Travel, Hotel Valamar Lacroma, Elite Travel i HIT Dalmatia složili su se da je ASTA konferencija najznačajniji korak za turizam uslijed krize uzrokovane pandemijom COVID-19 te da je održavanje iste optimistična i snažna poruka cijeloj putničkoj industriji. 

Konferencija „ASTA DESTINATION EXPO 2020“ jedinstvena je prilika za promociju Dubrovnika i Hrvatske, a ugošćavanje 150-tak američkih stručnjaka u turizmu u Dubrovniku, koji će na B2B sastancima direktno s hrvatskim pružateljima usluga u turizmu dogovarati poslove, učinit će zasigurno ovu konferenciju najvažnijim turističkim događajem za hrvatski turizam u 2020. godini. 

Hrvatske turističke agencije, hoteli i ostali pružatelji usluga u turizmu iskazali su veliki interes za izlaganjem na Trade show-u i B2B sastancima u okviru ASTA konferencije, a američki agenti će se u Hrvatskoj zadržati u prosjeku 7-10 dana, putujući kroz ostale dijelove naše zemlje prije i poslije konferencije. 

Inače, Hrvatska je na godišnjoj konvenciji ASTA Global Live proglašena “Međunarodnom destinacijom godine 2020.“. Radi se o prestižnoj nagradi koju dodjeljuje udruga američkih stručnjaka u turizmu ASTA, a koja je od neprocjenjive vrijednosti za promociju Hrvatske. 

Američko tržište je odmah nakon britanskog drugo najvažnije emitivno tržište za Dubrovnik te je prošle godine u Dubrovniku boravilo 159 146 američkih turista (16 % više nego 2018. godine), a ostvareno je 442 256 noćenja  (15 % više nego 2018. godine). 

Više o ASTA konferenciji saznajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN