Bečani imaju veliku želju za odmorom: Prvi izbor je odmor u Austriji, slijedi odmor uz more

Gotovo 90 posto Bečana ove godine ima veliku želju za odmorom, no više od trećine Bečana planira odmor u Austriji, s fokusom na odmarališta na lokalnim jezerima, rezultat je...

Gotovo 90 posto Bečana ove godine ima veliku želju za odmorom, no više od trećine Bečana planira odmor u Austriji, s fokusom na odmarališta na lokalnim jezerima, rezultat je istraživanja barometra trendova tvrtke Engel & Völkers Vienna (E & V) koja se bavi nekretniama sa sjedištem u Beču, na uzorku 300 ljudi.

Među pitanjima poput „Idete li ove godine na godišnji odmor? 33,2 posto odgovorilo je s “Da, u Austriji”, “Da s automobilom” (28,3 posto), a slijedi 26,4 posto s “Da, letjet ću”. 12,1 posto “radije ostaje kod kuće”.

Prema E&V Beč, trećina ispitanih Bečana planira odmor u Austriji.

Planine kao popularna turistička odredišta (41 posto) su na prvom mjestu, slijedi odmori uz more (39) te jezero (28,6). Pružatelj usluga nekretnina primijetio je povećani interes za nekretnine za odmor u Austriji prošle godine. Luksuzne kuće za odmor u Tirolu i Salzburgu trenutno dosežu cijene po kvadratu od oko 30.000 eura. Prema E & V-u, regije za odmor oko koruških jezera za kupanje i Salzkammerguta također su interesantne te u njima također rastu cijene nekretnina za odmor.

Turistička naselja na španjolskoj obali, Balearskim otocima, Italiji i Hrvatskoj vrlo su popularna među Austrijancima. Barometar trenda također pokazuje da se znatno povećala potražnja sjevernih i srednjih Europljana, a posebno Austrijanaca u talijanskim sekundarnim prebivalištima. Iako se istraživanje baziralo na malom uzorku od 300 ispitanika, no kako se radi o ciljnoj skupini više i visoke platežne moći, ipak daje određeni okvir razmišljanja Bečana.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN