Benchmarking istraživanje kampova u Hrvatskoj

Donosimo vam zanimljivo istraživanje Benchmarking hrvatskih kampova koje je za Kamping udruženje Hrvatske (KUH ) iz mjeseca u mjesec provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije....

Donosimo vam zanimljivo istraživanje Benchmarking hrvatskih kampova koje je za Kamping udruženje Hrvatske (KUH ) iz mjeseca u mjesec provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Ukupno 31 kampova sudjeluje u Benchmarking projektu  iz kojeg se mogu izvuči znaimljivi podaci kao što su popunjenost kampova, stupanj iskorištenja, prihodi po noćeju, prosjećna dućina boravka  i mnogi drugi.

U sklopu Benchmarkinga za mjesec listopad 2017. obuhvaćeno je sveukupno 19.359 smještajnih jedinica u kampovima odnosno kapacitet od 58.077 osoba što čini 24% ukupnog smještajnog kapaciteta kampova u Hrvatskoj.

Inače, Benchmarking je proces mjerenja i uspoređivanja kompanijinih operacija, proizvoda i usluga s najboljima, bilo unutar kompanijina područja djelovanja ili izvan njega. Benchmarking je postupak koji se temelji na uspoređivanju vlastitih dimenzija (procesa, proizvoda, troškova itd.) s nekim poduzećem koje zaslužuje da bude mjera vrijednosti.

Prilog: Benchmarking kampova, mjesečni izvještaj / listopad 2017

Povezane vijesti: