Češki željeznički prijevoznik RegioJet krenuo s prodajom karata za Rijeku i Split

Ljetna željeznička linija koja je prošle godine u turističkoj sezoni povezala Prag i Rijeku privukla je veliko zanimanje čeških i slovačkih turista. Prosječna popunjenost vlaka bila je viša od 90%,...

Ljetna željeznička linija koja je prošle godine u turističkoj sezoni povezala Prag i Rijeku privukla je veliko zanimanje čeških i slovačkih turista. Prosječna popunjenost vlaka bila je viša od 90%, s kapacitetom od gotovo 600 putnika po liniji, dok su vlakovi ukupno prevezli više od 60.000 putnika u oba smjera.

Nakon takvog uspjeha češki RegioJet, privatni pružatelj željezničkog i autobusnog putničkog prijevoza, najavio je pretprodaju karata za ovu sezonu. Ove godine, osim Rijeke, Prag će biti povezan i sa Splitom.

Češki željeznički prijevoznik RegioJet krenuo je s prodajom karata za ovosezonsku željezničku liniju iz Praga za Rijeku i Split

RegioJetovi vlakovi će na svojoj ruti iz Praga preko Bratislave prolaziti Budimpeštu i Zagreb te ići dalje prema Rijeci i prema Splitu.

Vlakovi će krenuti 28. svibnja i voziti do 27. rujna, s time da će u srpnju i kolovozu u Hrvatsku stizati svakodnevno, a u svibnju, lipnju i rujnu tri puta tjedno.

U kombinaciji prijevoza s autobusom iz Rijeke i Splita, RegioJet promovira i nudi dolazak na čak 56 destinacija u Hrvatskoj.

Polasci iz Praga/Bratislave su petkom, nedjeljom i utorkom i u povratku iz Hrvatske subotom, ponedjeljkom i srijedom. Putnike u Rijeci, Gračacu i Splitu će čekati autobusi kojima će dalje moći do svih destinacija na obali.

Prošle godine iz Rijeke su autobusima putnicima omogućili prebacivanje na sljedeće destinacija: Opatija, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Podgora, Podaca, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir i Split. Ove godine će se zbog nove željezničke linije prema Splitu, dodati nove destinacije i nastavak putovanja autobusom prema novim destinacijama, kao što sam spomenuo ukupno njih 56 u Hrvatskoj, a RegioJet nudi i opciju nastavka putovanja prema BIH i Crnoj Gori.

Pojašnjavajući kako će ove godine izgledati ruta RegioJetovih vlakova, Aleš Ondruj, glasnogovornik RegioJeta, rekao je kako će u Ogulinu vlak podijeliti na dio koji ide za Rijeku i dio koji ide za Split.

Ondje će se vlak razdvojiti, na način da će dio vagona, u pravilu njih sedam ići dalje za Rijeku, a osam preko Gračaca dalje do Splita. Isto tako će po povratku vlakovi biti ponovo spojeni u jednu kompoziciju u Ogulinu i vlak nastavlja dalje prema Pragu, pojasnio je Ondruj istaknuvši i kako bi ukupni kapacitet vlakova trebao doseći čak 650 putnika po vlaku, odnosno 15 vagona.

U vlaku će se nuditi besplatan doručak koji je uključen u cijenu karte, na raspolaganju će biti internetska veza i prijevoz bicikla, a tu je i mogućnost rezervacije cijelog kupea za četiri osobe po cijeni od tri. 

Zanimljivo, u svojoj ponudi RegioJet ove godine nudi i zaokružen proizvod s mogućnosti rezervacije smještaja u određenih hotelima u Poreču, Crikvenici, otoku Krku, Makarskoj itd… pa evo i prilike za hotelijere da i sami uskoče u ovaj vlak.

Za kraj informacija, kako je prošle godine većina putnika putovala iz Češke, dok je 10 posto karata prodano i u Slovačkoj.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN