Chefovi okupljeni oko platforme”Chef kuha doma” stipendiraju jednog kuhara ili kuharicu

Prije godinu dana, s riječima ”znamo da ste svi sada doma sa svojim najmilijima te da imate slobodnog vremena više nego što to želite” pokrenuta je platforma Chef kuha...

Prije godinu dana, s riječima ”znamo da ste svi sada doma sa svojim najmilijima te da imate slobodnog vremena više nego što to želite” pokrenuta je platforma Chef kuha doma kojoj je cilj širu javnost naučiti nečemu novom te odati male tajne velikih majstora kuhinje.

Chefovi Marin Rendić, Mate Janković, Pero Savanović, Belizar Miloš, Ante Božikov, Hrvoje Zirojević i drugi putem platforme napravili su pravu malu “revoluciju” te je do sada snimljeno preko 100 video recepata te time dali veliki obol podizanju svijesti o kvalitetnoj gastronomiji.

Također, chefovi okupljeni oko platforme kada su se vidjeli razmjere potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, chefovi su bez razmišljanja istog dana krenuli u pomoć te u narednim tjednima kuhali za sve one kojima je svakodnevno bio potreban topli obrok. Potaknuti njihovom (samo)inicijativom, ubrzo su im se pridružili deseci kuhara i volontera iz cijele Hrvatske.

Chef kuha doma” stipendiraju jednog kuhara ili kuharicu

Sada chefovi okreću novu stranicu u promociji i edukaciji gastronomije s novom hvalevrijednom inicijativnom.

Nakon iskustva kuhanja za građane s podrčuja pogođenim potresom, kako ističu, shvatili su da su uz pomoć volontera imali snagu i energiju kakvu sami nikad ne bi imali i kako sada njihovu ‘snagu’ netko negdje treba. Upravo zato, kako bi se odužili za svu pomoć i barem jednom chefu dali priliku da od njih uči, na način da prenesu na nekoga znanje i iskustvo koje su marljivim radom sakupljali godinama, odlučili su stipendirati jednog chefa ili cheficu.

Prijavom na chefkuhadoma@gmail.com (uz napomenu ”za CKH stipendiju”), potencijalni chef ili chefica ima priliku ući u uži krug kandidata koje će chefovi osobno intervjuirati, a nakon čega će odabrati jednu ili jednog, kojeg će usavršavati u najmanje tri vrhunska restorana: u Bistro Apetit by Marin Rendić, u kornatskoj Konobi Opat kod chefa Ante Božikova i kod chefa Matije Bregeša u zagrebačkom Baltazaru.

U svakom od restorana chef stipendist će provesti oko tri mjeseca, a ukupno trajanje stipendije i usavršavanja će trajati jednu godinu. Po isteku stipendije, chef će ima pravo birati u kojem od ponuđenih restorana bi najviše volio/la ostati raditi, a tijekom stipendije, restorani jamče honorar u visini minimalne plaće.

Pozitivna promjena smo mi sami. Krenimo od sebe. Budimo kao “Chef kuha doma“.

Foto: PR365 Studio / Chef kuha doma

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN