Cipar se novim planom ulaganja želi nametnuti kao jedna od turistički najkonkurentnijih zemalja

Ciparska vlada prošli je tjedan objavila nacrt o unaprjeđenju turističke industrije zemlje za 2020. godinu. Prema vladinim dužnosnicima, glavni je cilj ove otočne države do 2030. godine postati jedno...

Ciparska vlada prošli je tjedan objavila nacrt o unaprjeđenju turističke industrije zemlje za 2020. godinu. Prema vladinim dužnosnicima, glavni je cilj ove otočne države do 2030. godine postati jedno od najposjećenijih i najpopularnijih odredišta. Cilj joj je i uvrštenje na popis 30 najboljih turističkih destinacija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) do kraja desetljeća, prenosi Travel and Tour World.

Savvas Perdios, zamjenik ministra za turizam, ističe kako se vlada nada da će turizam doprinijeti porastu BDP-a s 2,9 milijardi eura na 4,5 milijardi eura godišnje.

Cipar od ove godine drži 44. poziciju u pogledu konkurentnosti u turizmu. Na prvom mjestu je Španjolska, a vrlo blizu nje i Francuska. Grčka se nalazi na 25. mjestu.

Ulazak Cipra u top 30 bit će jedan od glavnih prioriteta zemlje, navode vladini dužnosnici. Ipak, za postizanje tog cilja trebat će mnogo napora, ali i strateškog razmišljanja.

Ciparska vlada postavila je program s pet stupova razvitka. Lokalna i središnja tijela obvezat će se raditi na sljedećim ciljevima: postaviti Cipar kao cjelogodišnje odredište, a ne samo sezonsko; poticati turiste da posjećuju i unutrašnje destinacije, a ne borave samo na obalnim područjima; razviti zemlju kao visokokvalitetno odredište; razviti digitalne kompetencije; te osigurati održivost turizma i prikazati Cipar kao zemlju koja brine o okolišu.

Također, ciparsko ministarstvo turizma želi uspostaviti nova europska tržišta, od kojih je poseban značaj na egzotičnim dijelovima kontinentalnih zemalja, točnije Nizozemsku, Njemačku i skandinavske zemlje.

Izvor / foto: Travel and Tour World; Pixabay

Povezane vijesti: