Članice HUT-a privremeno obustavljaju rad određenog broja hotela na razdoblje od dva tjedna

Na sastanku predsjednika Uprava članica Hrvatske udruge turizma, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije...

Na sastanku predsjednika Uprava članica Hrvatske udruge turizma, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom. 

Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne  mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde ukupni razmjeri šteta.

Prijedlog koji uključuje kratkoročne i dugoročne mjere tijekom vikenda bit će poslan Ministarstvu turizma, ističe Veljko Ostojić direktor Hrvatske udruge turizma te dodaje: 

Kako bi u potpunosti poštovali i podržali mjere koje je jučer objavio nacionalni krizni stožer, a koje se odnose na karantenu za dolaske iz zemalja koje su nam najveća emitivna tržišta, kao i na zabranu okupljanja većih od 100 ljudi, vodeće hotelijerske kompanije donijele su odluku o privremenoj obustavi rada većine hotela na rok od 2 tjedna. Hoteli će se zatvarati odmah po odlasku gostiju koji su trenutno u smještaju” zaključuje Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Iz HUT-a ističu kako će u svakoj obalnoj destinaciji biti osiguran rad jednog hotela za smještaj, dok će se u Zagrebu osigurati rad više hotela. 

Inače, članice HUT-a su: Plava Laguna, Valamar RIviera, Arena Hospitaly Group, Maistra, Bluesun, Jadranka grupa, Falkesteiner, Turisthotel, Imperial Rab, Aminess, HUP Zagreb, Hoteli Dubrovačka Rivijera, Hoteli Makarska, Kamping udruženje Hrvatska te UPUHH.

Povezane vijesti: