Conde Nast Traveler: Hrvatska u top 20 najpopularnijih zemalja svijeta

Condé Nast Traveler jedan je od najčitanijih i najpriznatijih svjetskih magazina specijaliziranih za putovanja. Biti prisutan u spomenutom časopisu na bilo koji način, svakako pridonosi globalnom pozicioniranju i odličnom...

Condé Nast Traveler jedan je od najčitanijih i najpriznatijih svjetskih magazina specijaliziranih za putovanja. Biti prisutan u spomenutom časopisu na bilo koji način, svakako pridonosi globalnom pozicioniranju i odličnom brendiranju neke turističke destinacije, pa tako i Hrvatske.

Svake godine, u sklopu dodjele nagrada “Readers’ Choice Awards“, njegovi čitatelji putem online ankete glasuju za svoje favorite u kategorijama najboljih zemalja, gradova, otoka, hotela, avio i kruzing kompanija. U ovogodišnjoj anketi, održanoj u razdoblju od 1. travnja do 30. srpnja, sudjelovalo je preko 600 tisuća čitatelja.

Tako su čitatelji renomiranog newyorškog časopisa posvećenog putovanjima ove godine uvrstili Hrvatsku na 20, mjestu najpopularnijih zemalja svijeta.

Izbor Hrvatske među top turističke destinacije svijeta posljednja je u nizu potvrda da naša zemlja na velikom i važnom američkom tržištu uživa status vrlo popularne i brzorastuće destinacije. Navedeno osim brojnih nagrada i priznanja potvrđuje i turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu godine u kojem su američki turisti ostvarili gotovo 600 tisuća dolazaka i više od 1,6 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od visokih 12 posto“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši kako se, kada je riječ o dalekim tržištima, u Hrvatskoj najveći promet ostvaruje upravo s tržišta SAD-a.

Osim Hrvatske, u kategoriji najboljih svjetskih zemalja 2019. godine nagrađene su i Indonezija, Tajland, Portugal, Šri Lanka, Južnoafrička Republika, Peru, Grčka, Filipini, Italija, Vijetnam, Turska, Japan, Meksiko, Tanzanija, Izrael, Kolumbija, Novi Zeland, Irska te Kambodža. 

Uz objavu rezultata u web izdanju, rezultati ankete bit će objavljeni i u tiskanoj verziji časopisa koji izlazi u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Povezane vijesti: