Croatia Airlines

Croatia Airlines i dalje obavlja sve planirane letove u europska odredišta

Prateći aktualnu situaciju s koronavirusom, hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines (CA) nastavlja obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta, javljaju iz CA. U kompaniji se od 23. siječnja...

Prateći aktualnu situaciju s koronavirusom, hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines (CA) nastavlja obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta, javljaju iz CA.

U kompaniji se od 23. siječnja ove godine kontinuirano prate i uvažavaju preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, udruge Star Alliance, Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) te drugih hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga u vezi s aktualnom situacijom oko koronavirusa. 

Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa aktivno prati razvoj situacije te kontinuirano planira i poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnostputnika, članova posade zrakoplova i svih drugih zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini, naglašavaju iz CA te dodaju:

O svim aktualnim informacijama i novim saznanjima u vezi s korona virusom u Hrvatskoj i inozemstvu kompanija kontinuirano obavještava svoje zaposlenike, savjetujući potrebne mjere i oblike ponašanja. U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a kompanija je istodobno u stalnom i izravnom kontaktu sa svim zračnim lukama u koje slijeću njezini zrakoplovi zbog koordinacije postupaka i procedura u vezi s mogućom pojavom zaraženih osoba koronavirusom. Osim toga, za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova, zaključuju iz CA.

Inače, zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno će letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država.

Fotografija: Croatia Airlines

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN