Croatia Airlines i TZ grada Zagreba zajednički se predstavili u Ateni

Croatia Airlines predstavio je ljetni red letenja u 2023. godini u sklopu kojeg će povezivati Atenu s tri hrvatska odredišta – Splitom, Dubrovnikom i Zagrebom

Autor:  HrTurizam.hr

1. travnja 2023.

Croatia Airlines, član udruge Star Alliance, i Turistička zajednica grada Zagreba u suorganizaciji sa Zračnom lukom Atena u Ateni su grčkim turističkim agentima predstavili planove u vezi s povezivanjem hrvatskog i grčkog tržišta tijekom ovogodišnje turističke sezone.  

Croatia Airlines predstavio je ljetni red letenja u 2023. godini u sklopu kojeg će zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravnim sezonskim letovima povezivati Atenu s tri hrvatska odredišta – Splitom, Dubrovnikom i Zagrebom.  

Letovi Atena – Dubrovnik – Zagreb planirani su od 20. travnja i to dva puta tjedno – četvrtkom i nedjeljom, a sredinom svibnja uvodi se i let utorkom. Tako će putnicima na ovoj liniji biti na raspolaganju ukupno tri tjedna leta.

Izravni sezonski letovi Atena – Split uvode se 27. svibnja, a zrakoplovi će na toj liniji letjeti subotom.

"Nakon što je Republika Hrvatska 26. ožujka ove godine pristupila schengenskom sporazumu i u segmentu zračnog prometa, letovi između Grčke i Hrvatske mogu se obavljati bez graničnih kontrola u zračnim lukama. Vjerujem kako će brže, lakše i ugodnije putovanje između naših država biti dodatni poticaj putnicima da za svoja privatna i poslovna putovanja izaberu zrakoplovni prijevoz te da iskoriste najbržu prometnu vezu između Grčke i Hrvatske, koju nudimo u sklopu našeg proizvoda", rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Crtoatia Airlinesa

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 23 međunarodna odredišta, odnosno 24 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija.

Autor:  HrTurizam.hr

1. travnja 2023.