Croatia Airlines kreće s letovima iz Zagreba prema Splitu i Dubrovniku

Uvođenjem letova Zagreb – Split i Zagreb – Dubrovnik nacionalni avioprijevoznik počinje s djelomičnom obnovom zračnog prometa unutar Hrvatske Od 11. svibnja o.g. Croatia Airlines ( CA ) počinje s djelomičnom...

Uvođenjem letova Zagreb – Split i Zagreb – Dubrovnik nacionalni avioprijevoznik počinje s djelomičnom obnovom zračnog prometa unutar Hrvatske

Od 11. svibnja o.g. Croatia Airlines ( CA ) počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb – Dubrovnik – Zagreb. Trenutno jedini međunarodni letovi obavljaju se na liniji Zagreb – Frankfurt – Zagreb, i to jedanput na dan. 

Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, ističu iz kompanije te dodaju kako će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela.

Jedna od tih mjera je i obvezno korištenje maski ili pokrivala za lice na letovima Croatia Airlinesa

Od 4. svibnja ove godine na svim letovima Croatia Airlinesa, nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice. 

Sljedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, ovu zaštitnu mjeru kompanija je preventivno donijela kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta. U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila.

Iz CA naglašavaju kako su njihovi zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Više informacija za putnike vezano uz COVID-19 saznajte OVDJE

Foto: Croatia Airlines

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN