Croatia Airlines od sredine studenog izravno povezuje Osijek i München

Hrvatski zrakoplovni nacionalni prijevoznik Croatia Airlines od polovice studenog izravno će povezivati Osijek s Münchenom. Inicijativu za izravne međunarodne letove na liniji Osijek-München pokrenuli su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek,...

Hrvatski zrakoplovni nacionalni prijevoznik Croatia Airlines od polovice studenog izravno će povezivati Osijek s Münchenom. Inicijativu za izravne međunarodne letove na liniji Osijek-München pokrenuli su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Zračna luka Osijek.

Croatia Airlines i Zračna luka Osijek zaključili su sporazum o poslovnoj suradnji i osiguranju izravnih međunarodnih letova na toj liniji. Redoviti međunarodni letovi na ovoj liniji uvode se prvi puta u povijesti Croatia Airlinesa, a za sada su dogovoreni za razdoblje od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022. godine. Prometovat će zrakoplov Dash 8-Q400, čiji je kapacitet 76 sjedala.

“Ovo je prvi put da Croatia Airlines uvodi međunarodni let iz Zračne luke Osijek i time stanovnicima Slavonije omogućava povezanost s cijelim svijetom jer je preko Münchena moguće letjeti na sve kontinente. Vjerujem da će izravni letovi Osijek-München pridonijeti razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom”, rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić te izrazio nadu da će projekt postati cjelogodišnji.

“Vjerujem da je ostvarivanje suradnje sa Croatia Airlinesom prvi korak u nizu letova koje ćemo ubuduće imati. Već razmišljamo i o drugim destinacijama, a ova destinacija za nas predstavlja početak. München smo odabrali jer je veliki centar koji dalje veže letove za ostale europske destinacije poput Amsterdama, Pariza i Londona, pa će naši građani na taj način imati veze s cijelom Europom”, izjavio je direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos.

Povratne zrakoplovne karte dostupne su po promotivnoj cijeni, već od 129 eura, a vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica Croatia Airlinesa. Cijena uključuje aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC), a za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

Izvor: Osječko-baranjska županija
Naslovna fotografija: Zračna luka Osijek

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN