Dani otvorenih vrata u kampu - kako ostvariti karijeru u kampingu?

Dani otvorenih vrata kampa održati će se u jednom od najboljih hrvatskih kampova, kampu Polari u Rovinju

Autor:  HrTurizam.hr

9. svibnja 2023.

Kamping udruženje Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, pokrenulo je tijekom 2022. godine projekt pod nazivom "Razvoj karijera u kampingu kao jednom od najatraktivnijih i najperspektivnijih segmenata održivog turizma RH".

Riječ je o projektu edukacije i približavanja učenika i studenata budućim poslodavcima u turističkoj, a posebice kampinškoj industriji, na čemu Kamping udruženje Hrvatske već dugi niz godina intenzivno radi i tako značajno doprinosi jačanju konkurentnosti ljudskih potencijala te hrvatskog turističkog proizvoda općenito.

"U sklopu navedenog projekta, tijekom prošle i ove godine, približili smo kamping kroz gostujuća predavanja u srednjim školama i na fakultetima. Krajem prošle godine na naš poziv odazvao se veliki broj učenika i studenata Šibensko-kninske županije koji su sudjelovali na 16. Kongresu hrvatskog kampinga, a posebice ih se dojmio Okrugli stol na temu "Radna snaga u turizmu i kampingu: Kako privući i zadržati zaposlenike te motivirati mlade generacije za rad u turizmu?" na kojem je naglašena potreba prilagodbe turističke industrije novim generacijama budućih zaposlenika", rekao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Dani otvorenih vrata kampa, koji će se održati 18. svibnja 2023. s početkom u 9:30 sati, samo su logičan nastavak cijele ideje o razvoju karijere u kampingu. Domaćin Dana bit će jedan od najboljih hrvatskih kampova, kamp Polari u Rovinju (Maistra d.d.).

Dani otvorenih vrata kamping

"Kamp Polari, Rovinj i općenito Istra nisu slučajno izabrani za održavanje Dana otvorenih vrata. Radi se o hrvatskoj regiji koja je izvrsno "pokrivena" kamping kapacitetima, vodeća je u Hrvatskoj i među najboljima u Europi. Unutar cjelokupnog istarskog turizma kamping ostvaruje 40%, a ako gledamo kamping kapacitete u cijeloj Hrvatskoj, u Istri ih je 52%", ističe Palman. 

Događaj je osmišljen radi intenziviranja suradnje i interakcije između poslodavaca u turizmu te srednjoškolskih i visokoobrazovnih institucija, kao i zainteresirane šire javnosti, budući da je aktivnost ujedno namijenjena i nezaposlenim osobama u svrhu njihova poticanja na rad u turizmu, ali i postojećim turističkim djelatnicima koji teže ka stjecanju novih znanja i iskustava.

"Uz pomoć naših partnera na projektu pozvali smo sve one koji bi mogli biti zainteresirani za karijeru u kampingu. Već sada je potvrđen dolazak oko 130 učenika i studenata, a zanimanje, kako se približava datum održavanja, sve je veće", kaže Palman.

Predstavnici kampa i odjela ljudskih potencijala povest će sudionike u stručno-edukativan obilazak radi dobivanja uvida u specifičnosti i potrebe rada u kampu, kao i samu organizacijsku strukturu te opise pojedinih radnih mjesta. Sudionici će tako iz prve ruke saznati kako izgleda rad na recepciji, u sektoru hrane i pića, domaćinstva, hortikulture i slično, pri čemu će moći dobiti odgovore na sva dodatna pitanja.

"U sklopu projekta izrađena je i zasebna online sekcija u sklopu portala Camping.hr, "Razvoj karijera u kampingu – sve što trebate znati", sve kako bi se učenike i studente dodatno motiviralo na razvoj karijera u kampingu i turizmu općenito, budući da je riječ o jednoj od najperspektivnijih grana hrvatskog gospodarstva", rekao je Palman i dodao kako je želja ovom web stranicom i općenito projektom, učenike i studente potaknuti da pišu radove na temu kampinga i na taj se način dodatno zainteresirati za ovu temu, jer naši kampovi su u samom vrhu, što dokazuju i brojne nagrade na europskoj i svjetskoj razini", 

Zbog same organizacije svoj dolazak na događaj "Dani otvorenih vrata u kampu" prijavite putem maila: info@camping.hr

Autor:  HrTurizam.hr

9. svibnja 2023.