Dani UHPA-e 2024: Očekuje se nastavak pozitivnog trenda u predsezoni

Svečanim otvaranje započeli su Dani UHPA-e koji se održavaju od 19. do 21. ožujka u hotelu Residence Garden Istra Plava laguna

Autor:  HrTurizam.hr

20. ožujka 2024.

U Umagu su sinoć otvoreni Dani UHPA-e 2024. Svečanom otvorenju prethodilo je potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji temeljem kojeg će UHPA tijekom 2024. godine promovirati Istru kao preporučenu domaću destinaciju.

Dani UHPA-e održavaju se od 19. do 21. ožujka u hotelu Residence Garden Istra Plava laguna uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice te turističkih zajednica Istarske županije i grada Umaga.

"Optimistični smo što se tiče turističkog prometa jer nastavljamo trend turističkog prometa u predsezoni i vjerujem da će i sljedeći kvartal biti nastavak pozitivnih trendove", rekao je između ostaloga direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji za Uskrs očekuje prvi veći priljev stranih i domaćih turista.

"Cilj nam je povezivanje regionalnih i lokalnih turističkih zajednica i agencija. Znamo da je Istra prepoznata, ali uvijek postoji korak naprijed. Sedamdeset posto gostiju u pred i posezoni dolazi preko putničkih agencija što nama daje dodatnu snagu, a što se tiče Uskrsnih blagdana, rezultati pokazuju da nas očekuje još jedna dobra predsezona", rekao je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Panel dani uhpa e 2024 foto hrturizam
Panel rasprava "Atraktivnost karijera u turizmu i potrebe hrvatskog tržišta", foto: Hrturizam

Dani UHPA-e nastavljeni su danas prezentacijom partnera i predavanjima o pristupačnom i održivom turizmu. Nakon toga održana je i panel rasprava na temu "Atraktivnost karijera u turizmu i potrebe hrvatskog tržišta", a uslijedio je razgled destinacije uz zakusku u Vinariji Coronica.

Sutra, posljednjeg dana godišnjeg skupa putničkih agencija, održat će se B2B Networking Corner u kojem će sudjelovati brojna HTZ predstavništva te tvrtke i partneri, a program će završiti razgledom destinacije uz ručak u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije.

Autor:  HrTurizam.hr

20. ožujka 2024.