Definiran dizajn Hrvatske turističke kartice – Cro kartica

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za pristupanjeprovedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj. Svrha Javnog poziva za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u...

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za pristupanje
provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj.

Svrha Javnog poziva za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj je provedba Mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj na način da se radnicima u Republici Hrvatskoj omogući pristupačniji odmor kroz povećanje neoporezivih primitaka po osnovi rada namijenjenih korištenju odmora ili skraćeno poziv bankama da se uključe u projekt Cro kartice kako bi mogle ponuditi istu svojim klijentima.

Podsjetimo, uvođenjem Cro kartica uvedena je novina da se porez na dohodak ne plaća i na naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru zaposlenika do iznosa 2.500,00 kn godišnje.

/ / / UVODI SE CRO KARTICA

Mjeru će provoditi Ministarstvo turizma u suradnji s poslovnim bankama koje se prijave upravo putem spomenutog Javnog poziva za pristup provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj.

Od novosti koje smo saznali iz javnog poziva su da će Cro kartica vrijediti 4 godine, te kako će trošak izrade tijela Cro kartice iznosi 15 kuna. Troškovi izrade kartice kao i svi pripadajući troškovi projekta snosit će banka, a koja prema vlastitoj poslovnoj odluci može i ne mora, prebaciti isti trošak i na krajnjeg korisnika.

Također, osnovni dizajn Cro kartice koji ne uključuje isticanje obilježja izdavatelja je definiran od strane Ministarstva turizma. Iako se do sada, barem službeno, nije znalo kako će izgledati dizajn Cro kartice, te da li je prvotna slika dizajna kartice bila samo o ilustraciji, sada je prema javnom pozivu konačni dizajn Cro kartice dobio i službenu potvrdu.

Dakle, Hrvatske turističke kartice – Cro kartica, će izgledati kao na slici dolje.

Izvor: Mint

Više detalja o javnom pozivu za poslovne banke saznajte u prilogu.

PRILOG:

Javni poziv za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj

Upute uz Javni poziv za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj

Naslovna fotografija: Foto: Pixabay.com / Ilustracija HrTurizam.hr / Slika je ilustrativnog karaktera

Povezane vijesti: