Dobri restorani 2019: proglašeni laureati izbora Dobri restorani

Svečanom dodjelom nagrada u hotelu Esplanade završen je ovogodišnji izbor „Dobri restorani“, koji je predstavio najbolje na hrvatskoj gastro sceni. Struka je nagrađivala restorane u četiri kategorije: restoran visoke...

Svečanom dodjelom nagrada u hotelu Esplanade završen je ovogodišnji izbor „Dobri restorani“, koji je predstavio najbolje na hrvatskoj gastro sceni.

Struka je nagrađivala restorane u četiri kategorije: restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije, tradicionalni restoran te restoran kreativne urbane kuhinje.

U skupini hotelskih restorana visoke kategorije, najbolji od najboljih je, restoran Zinfandel, gastronomska meka okusa pod jurisdikcijom chefice Ane Grgić, koji se nalazi u zagrebačkom hotelu Esplanade. Drugo mjesto pripalo je à la carte restoran Alfred Keller, smještenom u Boutique Hotelu Alhambra, a treće mjesto pripalo je Wine Vaultu, hotelskom restoranu rovinjskog hotela Monte Mulini.

Grand prix” nagradu za višegodišnju izvrsnost dobio je Pelegrini iz Šibenika, a “Restoran Prijatelj vina” je Restaurant 360 iz Dubrovnika. Nagradu za “Chefa godine” primio je Tvrtko Šakota iz Nava, a “Nagradu “Andrej Barbieri” za najbolje mladog chefa” Bruno Vokal iz Restauranta 360.

U kategoriji “Najbolji restorani kreativne urbane kuhinje” osvojili su Corto Maltese iz Splita, Brokenships iz Zagreba i Bokeria iz Splita. Najbolji “Tradicionalni restorani” su Alla Beccaccia iz Fažana, Terbotz iz Štrigove i Johnson iz Mošćeničke drage.

Što se tiče kategorije “Najbolji restorani visoke kuhinje“, prvo mjesto odnio je Boškinac iz Novalje, drugo Restaurant 360 iz Dubrovnika, a treće Draga di Lovrana iz Lovrana.

Projekt „Dobri restorani“ započeo je prije osam godina, a pokrenuli su ga Jutarnji list i Vinart kako bi iz godine u godinu objektivno ocijenili najbolje restorane i potaknuli što više aktera na gastro sceni na natjecateljski duh i izvrsnost u kvaliteti i usluzi. S ciljem poticanja kompetitivnosti i podizanja kvalitete usluge u restoranima, pratio se i ocjenjivao cjelokupan dojam restorana, što je uključivalo kvalitetu hrane i pića, uslugu te atmosferu koja zaokružuje svaku ugostiteljsku priču.

Izvor: Jutarnji list 

Naslovna fotografija: Pexels.com, Victor Freitas

Vijesti: