Domaći letovi koji spajaju Osijek, Zagreb, Rijeku, Pulu, Split i Dubrovnik po promotivnim cijenama

Iz Osijeka do Zagreba za 200 kn i samo 35 minuta
trade air

Trade Air, tvrtka specijalizirana za organizaciju putničkih letova i ove godine nastavlja održavanje domaćih redovitih zračnih linija. Prije tri godine redovni prijevoz na domaćim linijama predstavljao je novi segment poslovanja i strateški zaokret u poslovanju Trade Aira. Sljedećih 4 godine u suradnji s dugogodišnjim partnerom, Croatiom Airlines, nastavit će se aktivnosti na domaćim linijama.

Novost ovogodišnjih operacija, koje će započeti od srpnja ( 04.07.2016.) zrakoplovom Jetstream 32 (19 mjesta) unajmljenim od nizozemske tvrtke AIS Airlines, jest proširenje linija. Tako će se sada letjeti prema Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku, a navedenim linijama će se moći nastaviti i prema europskim destinacijama uz čvorišta Croatie Airlines.

Direktne linije prema Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku

Trade Air uvodi nove izravne linije iz Osijeka za Pulu i Rijeku, po 2 puta jedno, za Pulu ponedjeljkom i petkom, te za Rijeku utorkom i četvrtkom. Uvodi se i nova linija između Pule i Splita, sva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, Postojeća linija iz Rijeke za Split i Dubrovnik će ići 2 puta tjedno umjesto prošlogodišnje jedne rotacije tjedno i to utorkom i četvrtkom. Linija iz Zagreba za Osijek će ići ukupno 6 puta tjedno, što je jednom tjedno više nego prošle godine, ali će se povezivati 3 dana u tjednu, ponedjeljkom, srijedom i petkom i to 2 puta dnevno.

Nastavak domaćih redovitih zračnih linija je dio Programa očuvanja prometne povezanosti u domaćem linijskom zračnom prometu što je od državnog značaja. Koncept obveznosti obavljanja javne usluge zračnog prijevoza (Public Service Obligation – PSO) reguliran je hrvatskim propisima sukladno propisima EU, sa svrhom unapređenja gospodarskog i socijalnog razvoja regije koju opslužuje zračna luka, te omogućavanja prometovanja na linijama između zračnih luka koja opslužuje prometno izoliranu regiju ili regiju u razvoju i linija sa slabim prometom, a od važnosti za regiju. Tako je obavljanje PSO zračnog prometa predviđeno je odredbama članka 30. Zakona o zračnom prometu i Pravilnika o operativnoj licenciji i zajedničkim pravilima za obavljanje zračnog prijevoza.

tradeair3

Promotivne cijene karata od 200 kn na više

Također, od srpnja sve cijene karata biti će snižene po promotivnim cijenama. Tako će se karta iz Osijeka prema Zagrebu kretat već od 200 kuna, te će gradovi biti povezani dvostrukom rotacijom, što znači da će putnici iz Zagreba moći ujutro stići u Osijek i navečer se vratiti, i to sve za samo 35 minuta. Promotivne cijene karata su plod suradnje Zračne luke Osijek s tvrtkom Trade air, a raspored letova kao i točne cijene možete pogledati na na službenoj web stranici Trade Aira.

Jako smo sretni i ponosni što nastavljamo ovaj segment poslovanja i što nastavljamo suradnju s našim nacionalnim prijevoznikom Croatiom Airlines te što ćemo sudjelovati u integraciji hrvatskih aerodroma i međunarodnoj povezanosti hrvatskih aerodroma s europskim destinacijama. Dodatne linije su uspostavljene i zbog velikog zanimanja putnika, a svakako je da ćemo težiti prema tome da cijene budu što prihvatljivije stanovništvu i gospodarskoj situaciji u državi. Karte će se moći kupiti od 200 HRK na više, a promotivnim kampanjama pokušat ćemo ih što više približiti zainteresiranim javnostima. ” izjavio je direktor Trade Aira, g. Marko Cvijin. Također, prodaja karata bit će omogućene i putem distribucijskog sustava Croatia Airlines, čime postaju dostupne za prodaju u svim zemljama svijeta, a putnicima su omogućene konekcije kroz čvorišta nacionalnog prijevoznika.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN