Mjesečev otok postaje jedna od najpoželjnijih aktivnih hrvatskih destinacija

Kao što sam već pisao, PAG OUTDOOR postaje jedan od najuzbudljivijih i najboljih hrvatskih outdoor platformi. Sve je započelo sinergijom Turističkih zajednica otoka Paga ( TZG Novalje, TZG Paga,...

Kao što sam već pisao, PAG OUTDOOR postaje jedan od najuzbudljivijih i najboljih hrvatskih outdoor platformi.

Sve je započelo sinergijom Turističkih zajednica otoka Paga ( TZG Novalje, TZG Paga, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja ) koje već duži niz godina sudjeluju u promociji otoka kao jedne destinacije da bi u konačnici uslijedilo potpisivanje ugovora o ujednačenom razvoju turističkog proizvoda Pag Outdoora početkom 2020.godine. Usporedno s razvojem programa Pag Outdoora implementiran je prošlogodišnji ljetni vikend program Pag Summer Outdoor Weekend, a danas sve završava prva i najopsežnija faza izgradnje bike i trails infrastrukture otoka.

Uspjeh projekta Pag Outdoor pratila je i potpora Ministarstva turizma i sporta koje je osiguralo 150.000 kuna za provođenje cijelog projekta.

Upravo je u tijeku uređenje svih staza na otoku Pagu. Tako i Turistička zajednica Grada Paga nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro markiranjem novih staza na svom području koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor.

Dvije nove, fantastične staze čije uređenje financira Turistička zajednica Grada Paga radi Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu, čovjek koji poznaje svaki kutak našeg prekrasnog otoka te smo nastavili našu odličnu suradnju započetu prije dvije godine kada je trasirana hiking staza od Lokve na Ledeniku do sv. Kvirina. U međuvremenu su otočne turističke zajednice pokrenule zajednički projekt Pag Outdoor te nam se ovo trasiranje staza izvrsno uklopilo u naše planirane aktivnosti. Sve tri staze će imati zajedničko ime Druga strana Mjeseca…, a sam naziv ne trebamo posebno obrazlagati“, rekla je Vesna Karavanić, direktorica TZG Paga. 

/ / / OTOK PAG KAO PREDVODNIK NAŠEG TURIZMA. KLJUČNA RIJEČ JE SINERGIJA I PROAKTIVNOST

Autor fotografije: Alan Crljenko

Nakon dvije godine i završetka prve hiking staze, došlo je vrijeme da se kod grada Paga izgrade dvije nove staze na Ledeniku, jednom od najljepših i najatraktivnijih dijelova otoka Paga. Jedna će ići kružno oko Punte Mikule, a druga do uvale Veli Zaton. Sretan sam što će staze do polovine lipnja biti trasirane, probijene, očišćene i markirane. Na ovaj način ovaj dragulj paške prirode uskoro će biti dostupan svima koji u njemu žele uživati, ali bi ujedno morao ostati onakav kakvim ga je priroda stvorila. Stoga apeliram na svijest svih budućih posjetitelja, a i nadležnih, da se ovaj fascinantan dio otoka očuva u svom izvornom, prirodnom obliku“, kazao je Alan Crljenko. 

S njegovom konstatacijom složio se Martin Čotar, naš proslavljeni hrvatski biciklist i svakako prva osoba za razvoj cikloturizma u Hrvatskoj koji je naglasio kako je jako je važno očuvati sve da se ne uništi i da ostane prirodna ljepota kakva je sada. 

Outdoor otoka Paga povezuju četiri standardne aktivnosti (bike, trail, climbing, kayaking), ali s obzirom da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam ovog otoka zanimljivog oblika razvijati u nekoliko smjerova.

Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci, a ujedno obogatiti turističku ponudu ovim atraktivnim sadržajima i definitivno postati motiv dolaska na otok Pag. Ono što je najvažnije, sve se radi po PS-u i svim standardima, a ne pro forme.

Jer “Mjesečev otok” će kroz ovaj projekt postati jedna od najpoželjnijih aktivnih ili outdoor hrvatskih destinacija s cijelom zaokruženom outdoor pričom.

Više o brendiranju cijele outdoor priče otoka Paga saznajte u prilogu.

PRILOG: / / / Vizualni identitet projekta Pag outdoor 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN