Dubrovnik i Rijeka direktnom aviolinijom povezani s glavnim gradom Litve

Aviokompanija AirBaltic u sklopu prezentacije novih letova u 2020. godini objavila je kako će Dubrovnik i Rijeka u idućoj godini biti direktno povezani s Vilniusom, glavnim gradom Litve. Riječ...

Aviokompanija AirBaltic u sklopu prezentacije novih letova u 2020. godini objavila je kako će Dubrovnik i Rijeka u idućoj godini biti direktno povezani s Vilniusom, glavnim gradom Litve.

Riječ je o letovima koji će biti aktivni od početka svibnja do kraja listopada, odnosno linija za Rijeku će prometovati jednom tjedno i to četvrtkom, dok će linija za Dubrovnik prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

Martin Gauss, izvršni direktor airBaltic-a istaknuo je kako im je cilj pružiti najbolju povezanost u oba smjera za sve tri baltičke prijestolnice. “Kada procjenjujemo koja će se odredišta isploviti iz baltičkih prijestolnica, isprva tražimo one najtraženijih među lokalnim putnicima. Zbog toga pružamo dodatni doprinos lokalnim zračnim lukama, nudeći nove mogućnosti putovanja. Do sljedećeg ljeta već ćemo opsluživati 16 destinacija iz Estonije, 11 iz Litve i preko 70 odredišta iz Latvije.

Foto: airBaltic

Ovo su odlične vijesti i najave koje idu u prilog daljnjem povećanju broja aviolinija, odnosno daljnjem jačanju prometne dostupnosti hrvatskih destinacija. Na prvom letu bit će veliki broj turističkih agenata i novinara s područja Baltika i Skandinavije kojima ćemo predstaviti Rijeku, Dubrovnik, ali i Split“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će na ovim linijama prometovati avioni iz nove flote Airbus A220-300.

Iz HTZ dodaju kako je prezentacija AirBaltica okupila više od 100 agenata i partnera, a među uzvanicima su bili i Krešimir Kedmenec, veleposlanik Republike Hrvatske u Litvi te Vedran Sušić, direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju koje je za prisutne agente organiziralo posebnu prezentaciju hrvatske turističke ponude s naglaskom na Rijeku i Dubrovnik.

Naslovna fotografija: Riga, Latvia / Vivid_cafe Pixabay

Povezane vijesti: