Tri hrvatska promotivna filma osvojila drugo mjesto na filmskom festivalu u Berlinu

Tri hrvatska promotivna fima osvojila drugo mjesto na 20-om jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu. Ovaj festival nagrađuje filmove u 18 kategorija, a najbolje odabire međunarodni...

Tri hrvatska promotivna fima osvojila drugo mjesto na 20-om jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu.

Ovaj festival nagrađuje filmove u 18 kategorija, a najbolje odabire međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika različitih sektora – turističke industrije, gradskog marketinga, umjetnika, predstavnika strukovnih udruženja i drugih.

U sklopu filmskog festivala prijavljeni su promotivni filmovi velikog broja poznatih destinacija iz cijelog svijeta koji su pregledani i ocijenjeni od strane 45 članova posebnog žirija. Članovi žirija su specijalisti svojih struka i predstavnici putničkih agencija, profesora, studenata, direktora i uprava, ministarstava i umjetnika. 

Promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film “Rijeka – I miss you” osvojio je nagradu / drugo mjesto, kao i Film “Croatia Your Next Filming Destination” također u produkciji Balduči film.

Festival The Golden City Gate koji se odvija tijekom najvećeg europskog sajma turizma ITB Berlin veliko je priznanje kako našim filmovima, tako i turizmu Hrvatske, jer se na tom festivalu natječe velik broj zemalja prisutnih na sajmu, ističe Spomenka Saraga iz Balduči Film te dodaje:

“Imam dovoljno godina da se mogu i pohvaliti da o produkciji turističkog filma ponešto znam i da filmovi iz radionice BALDUČI FILMA već 13 godina osvajaju nagrade diljem svijeta, dakle imamo dobar recept. Zahvaljujem se prvenstveno redatelju Herve Tirmarcheu s kojim uspješno surađujem već pet godina, ali i svim ostalim članovima ekipe koji su sudjelovali u realizaciji, kako filma RIJEKA I Miss You koji smo radili za TZ grada Rijeke, tako i filmu CROATIA your next filming destination, koji smo snimili uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Taj film o lokacijama mi je bio san posljednjih 10 godina i drago mi je da je konačno došlo do realizacije tog filma, vjerujem vrlo uspješno. Hvala na povjerenju turističkim zajednicama i nadam se da ćemo nastaviti suradnju. Isto tako se nadam da ćemo osvojiti još poneku nagradu jer su filmovi prijavljeni na još neke festivale. S filmom o Rijeci ušli smo u finalni krug jednog također velikog filmskog festivala New York Festivals Film & TV Awards koji ima tradiciju već 57 godina. Ako i ne osvojimo nagradu već je veliki uspjeh biti rame uz rame s velikim i skupim filmskim produkcijama” ističe Saraga te zaključuje kako su prošle godine osvojili 2. i 3. mjesto, ove godine dva 2. mjesta pa se nada kako će do godine osvojiti i prvo mjesto.

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Valamar osvojio The Golden City Gate Tourism Multimedia Award 

Valamar Riviera, osvojila je drugo mjesto na natječaju “The Golden City Gate” u kategoriji ‘hoteli’ za promotivni video luksuznog Valamar Collection Marea Suites u Poreču. 

Video s kojim se Valamar Riviera prijavila za nagradu, osim izvrsne promocije, prenosi i emociju branda Valamar Collection Hotels kroz priču o obitelji, druženju, zajedništvu i stvaranju uspomena, a upravo je takva bila i atmosfera na snimanju, ističu iz Valamara. Režiju nagrađenog videa potpisuje Hrvoje Serdar.

Naslovna fotografija: Balduči Film

 

Povezane vijesti: