Eagle Hills Zagreb Real Estate preuzela Sunce Hotele d.d.

Eagle Hills Zagreb Real Estate kupio je 4.151.092 dionica u iznosu 100,00 kuna po dionici ili 69,7 posto udjela u Sunce Hotelima, čime je nastala obveza za objavljivanjem ponude...

Eagle Hills Zagreb Real Estate kupio je 4.151.092 dionica u iznosu 100,00 kuna po dionici ili 69,7 posto udjela u Sunce Hotelima, čime je nastala obveza za objavljivanjem ponude za preuzimanjem, objavljeno je danas na Zagrebačkoj burzi.

Eagle Hills Zagreb Real Estate je tvrtka koja djeluje sklopu tvrtke Eagle Hills Croatia Properties-Sole Proprietorship, sa sjedištem u Abu Dhabi ( UAE ) , a dio su Eagle Hills Grupe, kojoj su glavna djelatnost ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike, a projektira i razvija objekte mješovite upotrebe, uključujući ugostiteljske, rezidencijalne, trgovačke i zdravstvene. 

Glavne djelatnosti Eagle Hills Grupe su ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike. Također, kako piše u dokumentu preuzimanja Eagle Hills Grupa projektira i razvija objekte mješovite uporabe uključujući rezidencijalne i komercijalne te ugostiteljske objekte, trgovačke centre i maloprodajne i zdravstvene objekte. Na čelu Grupe je Mohamed Ali Rashed Alabbar, koji upravlja razvojem projekata za izgradnju objekata mješovite uporabe ukupne vrijednosti iznad 50.000.000.000 eura. Zanimljivo, ista tvrtka je trebala graditi “zagrebački Manhattan” na području Zagrebačkog velesajma te je investitor projekta Beograd na vodi.

Sunce hoteli d.d. je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela u Tučepima, Brelima, Starigrad Paklenici, Omišu, Mariji Bistrici, Supetru i Bolu na Braču, 1 kampom i 1 zakupljenim objektom s 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na otoku Braču i drugom turističkom imovinom koja se nalazi u 4 popularne turističke destinacije u Hrvatskoj. Uz to, u zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom. 

Foto: Bluesun Hotel Soline – Brela, Bluesun

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN