ECA našla kineske partnere, za sada izbjegla stečaj te planiraju ponovno pokretanja biznisa s hidroavionima

Izvor: Liderpress

Tvrtka Europski obalni prijevoznik, koja se nalazi korak do stečaja, dobila je od Trgovačkog suda u Splitu Rješenje o odgodi otvaranja stečajnog postupka do 21. rujna. Sud je dao vremena državnim tijelima da kineskim investitorima, tvrtki Star Jet, koja je zainteresirana za saniranje dugova ECA-e i ponovno pokretanja biznisa s hidroavionima u idućoj sezoni, odgovori na pismo namjere koje su Kinezi na adresu ministra Olega Butkovića poslali 8. lipnja, prenosi časopis Lider. 

U pismu stoji da će Star Jet u iduće dvije do tri godine investirati 15 milijuna eura, pod uvjetom da novoj tvrtki koju planira osnovati u Hrvatskoj pripadne 13 ECA-inih koncesija na zračne luke na vodi, koje su lučke uprave dale na deset godina. S obzirom na to da u EU postoji ograničenje da tvrtke koje nemaju sjedište u Europi, a bave se zračnim prometom, ne mogu imati više od 49 posto udjela, Star Jet bi u projekt ušao s njemačkom kompanijom Otago, koja je na adresu državnih tijela također poslala potvrdu da je zainteresirana financijski i vlasnički sudjelovati u projektu.

Tako će priča o hidroavionima koji povezuju hrvatske otoke s obalom možda ipak opet zaživjeti.

S druge strane, hrvatska turistička ponuda konačno bogatija za uslugu prijevoza helikopterom. Naime, tvrtka Helitours iz Slovenije, obogatila je našu turističku ponudu za luksuzni turizam s uslugom prijevoza helikopterom, a čiji su helikopteri trenutno pozicionirani na otoku Braču i Malom Lošinju, te tako pokrivaju cijelu našu obalu, a spajaju čak prijevoz osoba od / do Zagreba, što je svakako odlična vijest za naš turizam. 

Više o usluzi najma prijevoza helikopterom u Hrvatkoj pročitajte OVDJE

 

Povezane vijesti: