ETNOLAND Dalmati osvojio međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”

Nakon brojnih nacionalnih nagrada, tematski park ETNOLAND ostvario je i međunarodni uspjeh u konkurenciji zemalja koje uključuju među ostalim Italiju, Austriju, Cipar, Tursku, Srbiju, Crnu Goru, Grčku. U konkurenciji...

Nakon brojnih nacionalnih nagrada, tematski park ETNOLAND ostvario je i međunarodni uspjeh u konkurenciji zemalja koje uključuju među ostalim Italiju, Austriju, Cipar, Tursku, Srbiju, Crnu Goru, Grčku.

U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.

Joško Lokas, vlasnik i idejni začetnik ovog projekta istaknuo je kako su sretni što ovu prestižnu nagradu donose u Hrvatsku i Dalmatinsku Zagoru. “Činjenica da je naš projekt prepoznat i na međunarodnoj razini je na ponos svima nama. Ni u teškim vremenima ne smijemo prestati pričati o sebi i o dostignućima naših predaka. Svaki suhozid, svaka bunja i svaki susak su dio nas i imaju priču. A mi je pričamo. Ova nagrada je na ponos svima nama.” 

Nagradu je dodijelio Zavod Big iz Slovenije i jedini dobitnik u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj” je upravo tematski park ETNOLAND Dalmati. Dodjela nagrade se trebala održati u Ljubljani, Slovenija, ali zbog pandemije izazvane korona virusom, ista je održana virtualno.  

Etnoland Dalmati jedinstveni je spoj kulture, tradicije i povijesti, koji nudi nesvakidašnji susret sa starim obrtima i izvornim običajima pa je svojevrstan spomenik kulturnoj baštini Dalmatinske zagore.

Upravo zato tematski park ETNOLAND ima višestruku vrijednost jer promovira dalmatinsku baštinu i kulturno bogatstvo Hrvatske.

Jedna od glavnih okosnica priče je drniški pršut koji u ovim krajevima ima stoljetnu tradiciju. Unutar tematskog parka ETNOLAND se nalazi i skulptura slavnog hrvatskog kipara Nikole Vudraga, a koja je inspirirana naravno pršutom.

ETNOLAND Dalmati također ima i Etnografsku zbirku u Pakovu Selu koja je upisana u registar kulturnih dobara pri Ministarstvu kulture RH, te na interaktivan i moderan način se posjetitelje upoznaje s identitetom i temperamentom Dalmacije, a za potpuni doživljaj posjetitelja se pripremaju tradicionalne delicije. 

Osim što posjetitelji mogu doživjeti turu s vodičem uživo, priču je moguće i poslušati pomoću audio uređaja. Ponuda tematskog parka ETNOLAND uključuje i sadržaje za djecu, čime se stvara jedinstveni kompleks.

Budimo to što jesmo – to mora biti naš glavni turistički proizvod. Pričajmo priče, naše autentične priče. 

Foto: ETNOLAND

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN