Event i cooking show u Hiži zagorskih štruklji

Kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremeni način doznajte u petak 10. svibnja.

Autor:  HrTurizam.hr

25. travnja 2024.

Zagorski štruklji proizvode se iz glatkog pšeničnog brašna, vode, soli, jaja, sira i vrhnja i ulja (ili maslaca ili svinjske masti) tradicionalnim načinom izrade.

Želite li vidjeti u praksi kako nastaje ova delicija, potvrdite organizatorima do srijede 8. svibnja 2024. svoj dolazak.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati na eventu i cooking showu u Radoboju, u Hiži zagorskih štruklji (Radoboj 28), u petak 10. svibnja od 11 do 15 sati. Događaj organiziraju Općina Radoboj i Kulinarski Institut Kul IN iz Siska.

U sklopu cooking showa, Kul IN chefovi i predavači pokazat će kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremeni način koristeći pritom lokalne i autohtone namirnice.

Demonstraciju pripreme jela pratit će i degustacija kako bi svi uživali u reinterpretaciji zagorske purice ili pite sa šljivama.

Hiza struklji plakat

Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje trendova u gastronomiji, okupit će predstavnike iz ugostiteljstva, turizma i HORECE, a otvoren je za sve ljubitelje gastronomije te ljude iz struke, poručuju organizatori.

Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj.

Kul IN je osnovan 2011. godine, a postao je međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane. 

Edukacijski programi usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera.

Tijekom godina je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom. Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji koji dolaze iz više od 50 zemalja svijeta. 

/// Zagorski bagremov med i Zagorski štrukli dva nova hrvatska proizvoda zaštićenog naziva u EU

Naslovna fotografija: Eileen's Kitchen Stories

Autor:  HrTurizam.hr

25. travnja 2024.