Falkensteiner u svojim hotelima uveo besplatno tesitranje svojih gostiju na covid19

Kako su Austrija i Italija stavile Hrvatsku na “crvenu listu” tj. uvele obavezno testiranje na covid19 za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Falkensteiner je proaktivno reagirao te od...

Kako su Austrija i Italija stavile Hrvatsku na “crvenu listu” tj. uvele obavezno testiranje na covid19 za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Falkensteiner je proaktivno reagirao te od prije dva dana uveo besplatno testiranje ( PCR test ) svojih gostiju na koronavirus unutar svojih objekata. Potez koji je dokaz kako im je stalo do svojih gostiju i koji će svakako olakšati njihovim gostima ovu neugodnu situaciju.

Pogotovo iz perspektive stranih turista, koji bi morali sam naći gdje se mogu testirati u Hrvatskoj, otiči do zdravstvene ambulante u kojoj se sigurno ne bi osjećali toliko siguro kao u sigurnosti hotela koji im je poznat teren. Tako se izbjegnu mnoga pitanja, pogotovo obitelji s djecom, kao što su: Gdje se nalazi ambulanta? Kako doći do nje? Je li sigurno? Da li je gužva? itd… što se u kriznoj situaciji dodatno potencira. Naglašavam, oni su stranci u našoj zemlji, samo okrenite situaciju i postavite sebe u toj situaciju u nekoj drugoj stranoj zemlji gdje se nemate kome obratiti niti pozvati za pomoć, a još ste s djecom.

Kako bismo olakšali povratak svojih gostiju iz te dvije države, odlučili smo pokloniti test na Covid-19 te u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo organizirali dnevne dolaske u resort da se uzorci uzmu na licu mjesta, kako gosti ne bi morali odlaziti u Zadar u Zavod” ističu iz Falkensteiner-a.

Falkensteiner je otišao i korak dalje.

Za one goste koji ne žele obaviti testiranje u hotelu tj. Hrvatskoj, Falkensteiner je osigurao popust od 50 EUR po osobi, kako bi se gosti mogli testirati u svojim državama, te time pokrio trošak testiranja. Bravo za Falkensteiner. Siguran sam kako će gosti to itekako cijeniti te kako su dobili nove stalne goste.

Mjere u hotelima Falkensteiner na četiri jezika

Također, ove svakako treba istaknuti reakciju Falkensteiner na covid krizu i pripremu prije otvaranja hotela. Za potrebe gostiju kroz video i web stranicu ( na četiri jezika: hrvatskom, njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku ) objasnili su sve procedure, dali odgovore na ključna pitanja te epidemiološke mjere koje su poduzeli kako bi se gosti osjećali sigurno.

Jasno, transparetno i sigurno. Upravo ono što je gostima trebalo da se odluče na dolazak u Hrvatsku.

Sve inforamcije o sigurnom boravku u hotelu Falkensteiner tj. kako su se pripremili prije otvaranja hotela pogledajte OVDJE

Primjer za sve studene kao odličan case study kriznog komuniciranja tj. donošenja kriznih odluka u hotelskom menadžmentu. Da su iz Falkensteiner-a gledali samo profit, trošak testiranja je svakako neplanski trošak, možda bi ove sezone zaradili par tisuća eura više, no ovako su dugoročno definitivno profitirali, jer siguran sam kako će gosti to itekako cijeniti te kako su dobili nove stalne goste. Stalne goste koji će preporučiti Falkensteiner i goste koji će sutra doći preko direktne bookinga tj. rezervacije, bez provizije booking portalima.

Ovo nije trošak, nego investicija te logično i ljudska reakcija, kao zahvala na povjerenje koji su im dali gosti, a Falkensteiner je to i opravdao. Također, tu je važno za istaknuti i važnost brenda, koji je isporučio ono što je i obećao. A to je najjača valuta i vrijednost.

Još jedan dokaz kako je turizam puno više od excel tablice, te kako su turizam – ljudi, emocije i doživljaj. Bravo Falkensteiner.

Foto: Falkensteiner / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN