Falkensteiner putem platforme FMTG Invest u manje od osam tjedana prikupio blizu 15 milijuna eura

Autor:  HrTurizam.hr

22. studenoga 2023.

Zatvoren je 11. krug financiranja Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG). U nešto manje od 8 tjedana prikupljeno je 14,8 milijuna eura kapitala putem vlastite digitalne investicijske platforme FMTG Invest, koja se sada čvrsto etablirala kao alternativni izvor korporativnog financiranja austrijske turističke grupacije.

Interes investitora FMTG-a također pruža važan uvid u razvoj i opće trendove: na primjer, razvoj projekata u hotelijerstvu i industriji putovanja i dalje je u porastu, za razliku od općeg trenda nekretnina. Potražnja za "drugim domom s Falkensteinerom" nastavlja rasti. Među inovativnim projektima FMTG-a, premium kampiranje posebno je popularno među investitorima.

"Ono što je počelo kao hrabar pokušaj prije šest godina razvilo se u ozbiljnu alternativnu priliku za ulaganje u ugostiteljsku industriju, s kojom smo do danas uspjeli generirati ukupno 65 milijuna eura za naše buduće projekte", rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

Od 2017. plasirano je više od 6591 ulaganja, od čega 3267 samo u posljednjih 18 mjeseci. Prosječna investicija danas iznosi preko 11.000 eura. Upravo završeni 11. krug financiranja privukao je i natprosječno velik broj novih investitora – 47% financiranja dolazi od novih sudionika.

"Od 3,4 milijuna eura isplaćenih u rujnu 2023., 64% investitora odmah je reinvestiralo isti iznos ili više. Veliki interes za naš poslovni model i za projekte koje realiziramo kapitalom pokazuje da FMTG uživa visoku razinu povjerenja među investitorima", kaže Anne Aubrunner, direktorica FMTG Investa.

Kombinacija isplate povrata u gotovini i hotelskih vaučera posebno je popularna kod višestrukih ulagača. U aktualnoj kampanji omjer je bio 50:50.

Sredstva iz kampanja FMTG-Investa slijevaju se isključivo u top projekte: obiteljski hotel s 5 zvjezdica u Montafonu, Falkensteiner Park Resort Lake Garda u Salòu ili razvoj projekta premium hotela s 5 zvjezdica s fokusom na "obiteljski deluxe" u Licati na Siciliji. Prikupljena sredstva također će se koristiti za potporu tržišnom lansiranju novog kamping brenda tvrtke Falkensteiner u Austriji.

Trend su apartmani s uslugom i premium kampiranje

Prema podacima Falkenseinera, kombinacija hotela s 5 zvjezdica i apartmana s uslugom sve je popularnija među gostima i investitorima. Premium Living Apartments by Falkensteiner također dobivaju na značaju.

Osim apartmana s uslugom, kampiranje posljednjih godina doživljava preporod. FMTG je posebno fokusiran na premium kampiranje. Turistička grupacija toliko vjeruje u uspjeh ove vrste odmora usred netaknute prirode da je 2023. osnovala vlastitu kamping diviziju i uskoro će lansirati novi brand by Falkensteiner. Konkretno, ulazak na tržište Austrije i širenje u Hrvatskoj podržat će se sredstvima iz crowd kampanja.

Izvor i foto: Falkensteiner

Autor:  HrTurizam.hr

22. studenoga 2023.