Festival soli u Ston pridružuje se pokretu “bez plastike/plastic free”

Danas u prostoru Solane Ston, najstarijoj europskoj solani, započinje treći po redu Festival soli. Festival Soli je multimedijalna manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim,...

Danas u prostoru Solane Ston, najstarijoj europskoj solani, započinje treći po redu Festival soli.

Festival Soli je multimedijalna manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima. Ideja o Festivalu Soli potaknuta je pričom o važnosti soli za Dubrovačku Republiku. 

Stonska solana nepromijenjena je od 14. stoljeća, bila je strateška gospodarska točka Dubrovačke Republike, dok je danas važan gospodarski subjekt, jedinstveni spomenik kulture, ali i turistička atrakcija s ogromnim potencijalom. 

Foto: Solana Ston

Svojim bogatim programom Festival soli nastoji ponuditi zanimljive sadržaje za sve generacije.Sve dane trajanja festivala održat će se Sajam tradicionalnih proizvoda u suradnji s udrugom Hrvatski otočni proizvod Pelješac na kojem će se predstaviti OPG-i s poluotoka Pelješca.

Također, svakog dana se pod stručnim vodstvom Dalije Ficović Franušić organizira i poseban obilazak solane s pričom o važnosti soli i solane za Dubrovačku Republiku. Novost ove godine je program “Vino, Sol I Jazz”, gdje će certificirani sommelieri predstaviti neka od regionalnih vina, uz jazz večer.

Festival Soli bez plastike

Foto: TZ Ston

Velika vijest je svakako kako se Festival soli Ston ove godine pridružuje  pokretu “bez plastike/plastic free “, te će se ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala.

Također, organizatori su se potrudili poslati dodatnu ekološku poruku. Za službenog prijevoznika Festivala Soli Ston 2019. dogovorili su suradnju s tvrtkom “Avantcar” koja je ustupila električni automobil BMW za potrebe organizacije. Inače, u Stonu je 2016. godine su postavljene dvije punionica za električne automobile s priključnom snagom od 22kW.

Više informacija o Festivalu soli u Stonu saznajte OVDJE

POVEZANA VIJEST:

KAKO JE NASTAO MALO DRUGAČIJI PROMOTIVNI TURISTIČKI VIDEO STONA, NAŠEG TURISTIČKOG BISERA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN