Film Bol & Culture u finalu ZAGREB TOURFILM festivala 2022

U Turističkoj zajednici općine Bol ovo smatraju iznimnom čašću, ali i priznanjem za kreativnost, storytelling, emocije i kvalitetu informacija ugrađenih u ovaj film.

Autor:  HrTurizam Promo

30. rujna 2022.

Film Bol & Culture ušao je u finale ZAGREB TOURFILM festivala 2022. u konkurenciji od 106 filmova iz 30 zemalja, što ovo malo bračko mjesto i Turistička zajednica općine Bol smatraju iznimnom čašću, ali i priznanjem za kreativnost, storytelling, emocije i kvalitetu informacija ugrađenih u ovaj film.

Boljani su iznimno ponosni na svoju kulturnu baštinu, koju brižno čuvaju od zaborava. Ova doista velika vrijednost i način na koji je predstavljena prepoznate su već ranije ove godine: na prestižnom međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije The Golden City Gate 2022 održanog tijekom najpoznatijeg međunarodnog turističkog sajma ITB Berlin u konkurenciji turističkih filmova iz cijeloga svijeta, 45 stručnjaka je prvo mjesto dodijelilo upravo filmu Bol & Culture u kategoriji "Art & Culture".

0027 das goldene stadttor 22 1
Đurđa Eterović i Markito Marinković iz TZO Bol

Film Bol & Culture realiziran je u suradnji s produkcijskim timom DOKU FILMS, producenticom Mihaelom Reščić i scenaristicom Hanom Klain. Ovaj je turistički film zapravo svojevrsni omnibus, koji povezuje tri atraktivne bolske priče - Zmajevu špilju, Dominikanski samostan i Galeriju Branislava Deškovića. 

Što se tiče ZAGREB TOURFILM festivala, mnogo je čimbenika koji se uzimaju u obzir u procesu selekcije. Svaki odabrani film je neovisno ocjenjivalo najmanje 13 članova žirija koji su film ocjenjivali prema ljestvici koja pokriva četiri faktora podijeljenih između svjetonazora i tehničkih vrijednosti.

ZAGREB TOURFILM festival 2022. održava se od 12. do 15. listopada, a svečana dodjela nagrada bit će upriličena 14. listopada u hotelu Regent Esplanade pred 120 gostiju iz cijeloga svijeta. Tijekom trajanja festivala predviđena su i razna druga događanja, a među njima i okrugli stol na temu – Kako napraviti dobar turistički film.

Info, foto: TZO Bol

Autor:  HrTurizam Promo

30. rujna 2022.