FITUR 2024: Međunarodni sajam turizma kao platforma za inovacije, održivost i suradnju

UNWTO će tijekom događaja naglasiti važnost ulaganja i jačanja međunarodnih partnerstava.

Autor:  HrTurizam.hr

19. siječnja 2024.

Na prvom velikom turističkom događaju 2024. godine, UNWTO će naglasiti poticanje mogućnosti ulaganja i jačanje međunarodnih partnerstava.

Uz Ekvador kao službenu zemlju partnera, Međunarodni sajam turizma FITUR koji se održava u Madridu od 23. do 26. siječnja, ponovno će služiti kao platforma za globalne turističke inovacije i suradnju.

Naglasak će biti na sljedećim temama:

  • Ulaganje: UNWTO će ugostiti ključne investicijske forume, uključujući događaj 'Invest in Zambia' i, u suradnji s Investicijskom bankom za Latinsku Ameriku (CAF), službeno će pokrenuti svoje 'Investicijske smjernice za Ekvador', naglašavajući perspektive ulaganja u turizam u ovim zemljama.
  • Održivi razvoj i klimatske mjere: Odbor za turizam i održivost bavit će se izazovima održivosti u turističkom sektoru. UNWTO će biti domaćin sastanka potpisnika Glasgowske deklaracije, ističući zajedničku predanost rješavanju klimatskih izazova u sektoru turizma.
  • Koordinacija i suradnja: Glavni tajnik UNWTO-a, Zurab Pololikashvili, održat će brojne bilateralne sastanke s ministrima turizma iz svih svjetskih regija kako bi potaknuo suradnju i ojačao partnerstva za unaprijeđenje održivog razvoja turizma.

Godišnje prisustvo UNWTO-a na FITUR-u naglašava njegovu predanost pokretanju pozitivnih promjena unutar sektora. Organizacija ostaje posvećena poticanju održivih praksi, poticanju odgovornih ulaganja i olakšavanju globalnih partnerstava. 

UNWTO stoga poziva sve zainteresirane strane, stručnjake iz industrije i javnost da se pridruže dijalogu na FITUR-u 2024.

Za više informacija posjetite program FITUR 2024.

Osnovan 1981. godine, FITUR je vodeći međunarodni sajam turizma. Sjedište mu je IFEMA - Feria de Madrid. Događaj pruža globalnu platformu za umrežavanje turističkih profesionalaca iz 165 zemalja i regija. 

Svoje proizvode i usluge na sajmu izlaže više od 750 tvrtki iz cijeloga svijeta, a ukupno broj izlagača prelazi 9600. Kako bi se informirali o novitetima, sajam pohodi oko 245.000 posjetitelja, od kojih gotovo 136.000 profesionalaca.

FITUR je međunarodno poznat zbog vrhunskih konferencija, kongresa, foruma i nagrada. Mediji također igraju vitalnu ulogu, s više od 7500 novinara iz cijelog svijeta koji pokrivaju najnovije teme, najave industrije i top trendove.

Unaprijed je dogovoreno gotovo 7000 poslovnih sastanaka što potvrđuje važnost događaja za ibero-američko tržište.

Posljednja dva dana FITUR-a tradicionalno su otvorena za javnost. 

Foto: Pixabay
Izvor: UNWTO

Autor:  HrTurizam.hr

19. siječnja 2024.