FlixBus nastavlja spajati destinacije na jugu Dalmacije

Nakon popuštanja mjera sigurnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te donošenja novih mjera i uputa o ponašanju u javnom međužupanijskom prijevozu putnika, FlixBus se s 11. 5. 2020.  ponovno...

Nakon popuštanja mjera sigurnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te donošenja novih mjera i uputa o ponašanju u javnom međužupanijskom prijevozu putnika, FlixBus se s 11. 5. 2020.  ponovno vratio na ceste te povezao Zagreb i Varaždin s gradovima poput Zadra, Splita i Trogira. 

Od 28. 5. nastavlja se povezivanje južnog dijela Hrvatske odnosno zelenim autobusima će se moći putovati sve do Omiša, Makarske, Ploča, Opuzena, Metkovića i Dubrovnika.

˝Otvaranjem prvih linija jasno nam je ukazano na veliku potražnju i potrebu migracije putnika unutar Hrvatske. Shodno tome, odlučeno je krenuti i s autobusnim linijama prema krajnjem jugu Hrvatske˝ zjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Autobusni prijevoz putnika i nakon situacije oko korona virusa treba i dalje ostati važan dio održivog i pristupačnog načina putovanja.Dozvoljeni kapacitet na postojećim FlixBus autobusnim linijama uglavnom je popunjen. Očekujemo daljnje popuštanje mjera Stožera civilne zaštite kako bi nastavili s nesmetanim prometovanjem diljem Hrvatske te omogućili putnicima da ostvare svoja planirana turistička ili poslovna putovanja.˝  dodao je Grbeša.

Inače, porast broja turista koji su stizali iz inozemstva FlixBus autobusima, iz sezone u sezonu rastao je i do 80% prema određenim destinacijama. FlixBus zelena mreža autobusnih linija proteže se na 29 europskih zemalja te povezuje 2000 destinacija s 350.000 dnevnih linija.

Povezane vijesti: